Teknoloji

Google arama sonuçları sayfası için yeni tasarımı test ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google arama sonuclari yeni tasarimGoogle masaüstü arama sonuçları sayfası için Material Design çerçevesinde hazırlanmış yeni bir tasarımı test ediyor. Material Design tasarım dilini I/O 2014’te Android Lollipop’u duyururken tanıtan şirket, o günden bu yana yeni tasarım anlayışını Android, Chrome OS ve web’de kullanıcılarına ulaştırıyor. Material Design’ın Google’ın web’deki en önemli varlıkları olan Arama servisine ve YouTube’a gelişi ise biraz zaman alıyor. Geçtiğimiz ay YouTube için yeni bir tasarımı test etmeye başlayan Google, arama sonuçlarını da yeni bir arayüzle göstermeye hazırlanıyor.

Yapılan değişiklikler şu an için çok büyük değil. Google arama sonuçlarını daima ızgara görünümünde gösterdiği için yenilenen arayüz de mevcut arayüze fazlasıyla benziyor. Google’ın test ettiği yeni tasarım, renk kullanımı konusunda farklı tercihleri işaret ediyor. Yeni tasarımda sonuçlar açık gri arka planın üstüne yerleştirilen beyaz kutularda gösteriliyor. Böylelikle sonuçların biraz daha belirgin hâle gelmesi sağlanıyor.

Yeni tasarımda göze çarpan bir diğer değişiklik ise Google’ın zaman zaman gösterdiği bilgilendirici modüllerde oluyor. Mevcut tasarımla örneğin bir müzik grubu arandığında, arama sonuçlarının yanına yerleştirilen bir kutuda gruba dair kısa bilgiler, şarkı isimleri ve konser takvimine yerleştirebiliyor. Yeni tasarımda ise söz konusu bilgi kutusu satır içinde, arama sonuçlarından hemen önce gösteriliyor. Google’ın hali hazırda kısıtlı bir grupla test ettiği bu tasarımın nihai versiyonunda değişiklikler yapabileceğini unutmamak gerekiyor.

google arama sonuclari yeni tasarimArama kutusundaki büyüteç ikonuna yapılan küçük dokunuşlar ve ayarlar menüsünü gösteren dişli ikonunun yerini dikey sıralanan üç noktanın alması da Google arama sonuçları sayfasında yapılan diğer değişiklikler arasında bulunuyor. Şirketin test çalışmalarının kapsamını genişletip genişletmeyeceği ise zamanla görülecek.

İLGİLİ HABERLER