Teknoloji

Google arama sonuçlarında TV programlarının yayın zamanlarını gösterecek

google yeni tasarım

google-logo-131015Google, ABD’de düzenlenen Ulusal Yayıncılar Birliği konferansı sırasında yaptığı açıklamayla Google arama servisine eklediği yeni bir özelliği duyurdu. Bundan böyle, Google üzerinden TV’de yayınlanacak programların ve dizilerin yayın zamanlarına ulaşmak mümkün olacak. Dolayısıyla bir film veya programın ne zaman yayınlanacağını görmek için Google üzerinden bir arama gerçekleştirmek yeterli olabilecek. Şirket, çevrim içi yayın ve kiralama servisleri için söz konusu özelliği bir süredir sunuyordu.

Google’ın işlevsel yeni aracından ilk etapta ABD’deki kullanıcılar faydalanabilecek gibi gözüküyor. Özelliğin Türkiye’ye gelmesi durumunda da fazlasıyla işe yarayacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

google arama tv yayın zamanıKullanıcılar, arama sonuçlarını geliştirmek istedikleri takdirde sonuç ekranında bulunan “Sağlayıcıyı Seç” yazısına tıklayarak hangi yayın operatöründen hizmet aldıklarını seçerek daha kesin sonuçlar alabilecek. Özellikte aranan programı internet üzerinden yasal olarak yayınlayan platformlar da gösterilebilecek. Google, uzun süredir TV programları, diziler ve filmler için detaylı bilgi kartları sunuyor. Şirket, arama sonuçlarına yayın zamanlarını da ekleyerek bu konudaki hizmetini de biraz daha geliştirmiş oluyor.

Google arama sonuçlarında TV programlarının yayın zamanlarını göstermeye “yakında” başlayacağını açıkladı. Ortada kesin bir açıklama bulunmasa da, özelliğin ilk etapta ABD’de hayata geçmesi oldukça muhtemel gözüküyor. Ancak arama özelliği çerçevesinde sunduğu araçların kapsama alanını kademeli olarak genişleten Google’ın özelliği başka ülkelerde de kullanıma sunması şaşırtıcı bir hamle olmayacaktır. Bunun dizi ve filmlerin yayın tarihi konusunda kesin bilgi arayanların işine bir hayli yarayacağını tahmin etmek ise pek zor değil.

İLGİLİ HABERLER