Teknoloji

Google arama sonuçları üzerinden ilgili bilgilere ulaşmayı kolaylaştırıyor

Google arama servisinin işleyişinde geride kalan haftalar içinde üç değişiklik gerçekleştirdi. Şirket, söz konusu değişikliklere dair detayları ise blogunda yayınladığı bir yazıyla paylaştı.

İnternet devi, yaptığı değişikliklerle birlikte kullanıcıları arama dünyasının labirentlerinde daha derine gitmeleri için teşvik ediyor. Gerçekleştirilen üç değişiklik de kullanıcıların aradıkları orijinal bilginin ötesine geçmesini kolaylaştırıyor.

“Bilgi panelleri” olarak adlandırılan bölüm, artık kullanıcılara ilgili başka içeriklere ulaşma imkânı da sağlayacak. Örneğin, Google’da kayak sporu ile ilgili bir arama yaptınız. Bilgi paneli üzerinden başka kış sporlarına ilişkin arama sonuçlarına da rahatlıkla erişmeniz mümkün olacak. Böylelikle snowboard ile ilgili bilgiler çok daha hızlı biçimde ekrana gelebilecek. Orijinal aramayı derinleştirmek için de bu panellerden yardım almak mümkün olacak. Kayak ile ilgili arama yapanlar, bilgi paneli aracılığıyla “kayakla atlama” sonuçlarını da görebilecek.

Google uzun süredir “öne çıkarılan kesitler” ile kullanıcılara aradıkları şeyle ilgili olarak işlerine yarayabilecek hızlı bilgiler sunuyor. İnternet devi, bundan böyle söz konusu kesitlerde sonuçlarla bağlantılı daha fazla görsele yer verecek. Şirket kullanacağı görselleri algoritmaların yardımıyla belirleyecek.

Google arama sonuçlarında daha fazla öneride bulunacak

Yapılan bir diğer değişiklik ise arama sonuçları içinde daha fazla önerinin gösterilecek olması. Söz konusu sistem bilgi panellerine benzer biçimde işleyecek. Ancak Google arama konusunu arka arkaya yapılan aramalar doğrultusunda muhtemel başlıkları kullanıcılara önerecek. Örneğin, önce Cristiano Ronaldo’yu ardından Lionel Messi’yi arayan kullanıcılar, öneri kısmında Luis Suarez, Neymar, Luka Modric gibi isimleri görebilecek. Yapılan bu değişiklikler ile Google’a bir şeyi aramak için girip bambaşka bilgilere ulaşan kişilerin işinin kolaylaşacağı söylenebilir. Ancak Google’ın insanları arama çukurunun daha derinlerine çekmesi de bu özellikler sayesinde daha olası bir durum hâline geliyor.

google arama

İLGİLİ HABERLER