Teknoloji

Google arama sonuçlarında Amazon’un rakiplerini öne çıkarıyor

google arama
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google aramaGoogle çevrimiçi alışveriş pazarında Amazon’a karşı bir güç birliğinin oluşmasına ön ayak olacak gibi görünüyor. Reuters’in haberine göre, internet devi yeni projesi için ABD’nin önde gelen perakende markaları Target, Walmart, Home Depot, Costco ve Ulta ile işbirliği yapıyor. Google arama sonuçlarında söz konusu şirketlere ve gönüllü diğer katılımcıları öne çıkaracak. Şirket söz konusu projeye “Shopping Actions” (Alışveriş Hareketleri) adını verdi.

Proje çerçevesinde katılımcı şirketlerin ürün katalogları Google’da indekslenecek. İndekslenen kataloglar, Google’da yapılan ilgili ürün aramalarında üst sıralarda gösterilecek. Bu doğrultuda hem arama sonuçları üzerinden hem de Google Asistan ile alışveriş yapılabilecek. Normalde bunun için bir reklam ücreti alan Google, yeni projesinde yapılan ürün satışlarından pay almayı planlıyor.

Haberde Google’ın Amazon’a karşı başlattığı projede arama pazarındaki gücüne dikkat çektiği belirtiliyor. Şirketin insanların ürün araması yaparken görsellere baktığını ya da satış noktasını aradığını keşfetmesinin ardından böyle bir hamle gerçekleştirdiği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Google’ın yeni bir ürün arayan milyonlarca kişiyi Amazon yerine diğer satıcılara yönlendirmesinin önemli bir değişim potansiyeli taşıdığı söylenebilir.

Hâli hazırda pek çok arama Google ile başlıyor ve Amazon’da son buluyor. Bu durum fiziksel perakendecileri olumsuz yönde etkiliyor. Google arama sonuçlarında geleneksel perakendecileri öne çıkararak bu şirketlere kaybettikleri pazar payının bir kısmını tekrar kazandırmayı da vadediyor. Bu durumun Amazon ve Google arasındaki mücadeleye nasıl bir etki yapacağı da merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER