Teknoloji

Google arama sonuç sayfalarında tasarım değişikliğine gitti

Google arama sonuç sayfasında yeniliğe gitti, daha önce sol kenarda bir sütun üzerinde gösterilen navigasyon bağlantıları yatayda, arama çubuğunun hemen altında olacak şekilde yeniden konumlandırıldı. Google’ın bu hamlesi navigasyon bağlantılarının farklı ekran çözünürlüğüne ve büyüklüğüne sahip cihazlarda daha rahat bir şekilde görüntülenmesine olanak sağlayacaktır.

Şirketten gelen açıklamaya göre değişim geçen yıl tabletlerle birlikte başladı ve geçtiğimiz haftalarda akıllı telefonlara özel sonuç sayfalarında da benzer bir gösterime gitmişti. Bu adımlardan sonra aynı yerleşim masaüstü arama sonuçlarına da gelmiş oldu. Böylelikle kullanıcılara aradıklarını daha rahat şekilde bulma fırsatı da sağlanmış oluyor.

Navigasyon araçları daha önce çalıştığı gibi çalışmaya devam edecek, kullanıcılara daha özel alanlarda arama fırsatı sunacak. Kullanıcılar Google’da aramak için yazdıkları anahtar kelimeye ait sonuçları Web gibi genel bir sınıfın altında aramanın yanı sıra görseller, haberler, rehber gibi daha özel Google arama kategorileri altında da arayabilecek, aradıklarına daha hızlı şekilde ulaşma fırsatı bulacak.

Google’ın sözünü ettiğimiz bu navigasyon araçları görünüm değişikliği şu an sadece Google’ın ABD’ye özel sayfası google.com üzerinde geçerli. Ancak şirketin Inside Search bloguna göre bu yenilik çok kısa bir süre içinde diğer dil ve bölgelere özel Google sayfaları altında da sunulacak. Bu arada Google değişiklikle ilgili görüş ve önerileri de Google+ sayfasına bekliyor.

İlgili >> Google

İLGİLİ HABERLER