Teknoloji

Google cevabı belirsiz soruları yanıtlamak için RankBrain isimli bir yapay zeka kullanıyor

rekabet kurumu google
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-yeni-logo-150915

Halihazırda akla gelebilecek arama terimlerinin çoğu Google’da kullanılmış durumda. Ancak yeni ve cevabı bilinmeyen arama terimleri halen sisteme zorlu anlar yaşatabiliyor. Google, bu soruları daha iyi yanıtlamak için geliştirdiği RankBrain isimli yapay zeka sistemini devreye soktu.

Bloomberg’in haberine göre, yeni yapay zekada son birkaç ay içinde sistemde gerçekleştirilen aramaların büyük kısmına yanıt veriliyor. Gönderilen aramaların yüzde 15’lik kısmının Google tarafından daha önce görülmediği belirtilirken, RankBrain’in bu soruların cevaplanmasında iyi iş çıkardığı konuşuluyor.

RankBrain’in karmaşık ve anlamı muğlak arama terimlerinin arkasında yatan anlamı bulma konusunda da daha yüksek performans gösterdiği söyleniyor. Bloomberg cevabı belirsiz arama terimlerine örnek olarak “Bir besin zincirinin zirvesinde yer alan müşterinin unvanı nedir?” sorusunu gösterdi.

Google kullanıcılarına en faydalı arama sonuçlarını göstermek için çeşitli “sinyaller” kullanıyor. RankBrain de bu sinyallerden sadece biri. Ancak şirket taze geçmişine rağmen, RankBrain’in sonuçlara en çok katkı sağlayan üçüncü sinyal olduğuna dikkat çekiyor.

İLGİLİ HABERLER