Teknoloji

Google arama motoru için koyu mod desteği test ediliyor

google arama motoru

Google arama motoru için koyu mod özelliğini test etmeyi sürdürüyor. Söz konusu özelliğin test edildiğine dair ilk paylaşımlar geçtiğimiz ay görülmüştü. Testlerin devam etmesi, koyu mod desteğinin yakında tüm kullanıcılara açılacağını gösteriyor.

Google’ın ana arama sayfası, dünyanın en çok ziyaret edilen web sayfası. Burada kullanıcılar Windows veya macOS’teki tema tercihleri doğrultusunda koyu moddan yararlanabilecek. Bilgisayarında açık temayı kullananlarda bir değişiklik olmayacak. Koyu temayı tercih edenler ise arama motorunu da koyu modda görecek.

Paylaşılan ekran görüntülerine bakıldığında, koyu modun arka planı tamamen karartmadığı fark ediliyor. Oldukça koyu bir gri tonunun arka plan olarak tercih edildiği görülüyor. Siyah yazılar beyazla değiştirilirken, mavi olan bağlantı renklerinde herhangi bir değişiklik söz konusu değil.

google arama motoruGoogle arama motoru için koyu renk modu için A/B testi süreci hâlâ devam ediyor gibi görünüyor. Dolayısıyla tüm kullanıcıların bu imkandan yararlanması zaman alacağa benziyor. Koyu modun ne zaman mobil arama motoruna geleceği de belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER