Teknoloji

Google arama servisine son arananlar sekmesi ve Lite modu eklenebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google aramaGoogle çok farklı kategorilerde ürünler sunsa da, arama servisi halen şirketin en önemli ürünü niteliğini taşıyor. Dolayısıyla Google arama servisini geliştirecek yenilikler yapmaya da devam ediyor. Bu doğrultuda son arananlar sekmesi ve otomatik olarak aktive edilen “Lite” modu da test ediliyor.

Test edilen yeni özellikler, şu an için kısıtlı sayıda kullanıcının karşısına çıkmış durumda. Bu kullanıcılar tarafından paylaşılan ekran görüntüleri, Google’ın üzerinde çalıştığı yeniliklerin faydalı olabileceğini gösteriyor.

Bu yeniliklerden biri olan son arananlar sekmesine ekranın solunda açılan panel üzerinden erişiliyor. Adından anlaşılabileceği üzere, bu sekme sayesinde kullanıcılar son arama terimlerini görebilecek. Hali hazırda bunu yapmanın çeşitli yolları olsa da, bunun için merkezi bir alan oluşturulması hoş bir ekleme niteliği taşıyor. Buna ek olarak, son arananlar sekmesi ziyaret edilen sayfaları da gruplayacak. Bu sayede sonuçları tekrar bulmaları da kolaylaşacak.

Google’ın test ettiği özellikler arasında çevrim dışı modu da bulunuyor. Bu mod, bağlantının kötü olduğu durumlarda aramayı kaydedecek ve bağlantı tekrar düzeldiğinde kullanıcılarını sonuçların hazır olduğu konusunda bilgilendirilecek. Aramaları yönetme seçeneği ise kullanıcılara arka planda bekleyen aramaları görme ve düzenleme imkanı sunuyor.

Google bağlantısı yavaş veya kısıtlı olan kullanıcıları için Lite modunu da test ediyor. Bu modda arama sonuçları daha yalın biçimde gösteriliyor. Veri bakımından yoğun içeriklere veya resimlere sonuçlar arasında yer verilmiyor.

Google arama servisi için test ettiği yenilikleri kullanıcılara sunmayabilir

Söz konusu değişiklikler, hali hazırda test aşamasında olduğu için tüm kullanıcılara ulaştırılması konusunda kesin bir şey söylemek mümkün değil. İlk etapta oldukça kullanışlı görünen bu özelliklerin rafa kaldırılması da ihtimaller arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER