Teknoloji

Google arama sonuçlarında Gmail ve Fotoğraflar içeriklerini gösteriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google aramaGoogle arama sonuç sayfasına “Kişisel” adını verdiği yeni bir sekme daha ekledi. Henüz tüm kullanıcıların karşısına çıkmayan bu sekmede Gmail hesabı ve Google Fotoğraflar kütüphanesi gibi kişisel kaynaklardan alınan içerikler gösteriyor. Google’ın yeni sekmesinin farkına ilk varan ise Search Engine Roundtable sitesi oldu.

Kişisel sekmesi mevcut Haritalar, Haberler veya Görseller sekmelerinin çalıştığı biçimde çalışıyor. Sekmede kullanıcılara bağlantılar yerine  arama terimiyle ilgili olan ve kullanıcıların Google hesaplarında bulunan içerikler gösteriliyor.

Kişisel sekmesi kullanıcıların karşısına otomatik olarak çıkmıyor. Bunun için önce sonuç sayfasındaki “Daha fazla” yazısına tıklamak gerekiyor. Ardından açılan menünün en altında Kişisel seçeneği yer alıyor. Google’ın özelliğin dağıtımını kademeli olarak gerçekleştirdiği düşünülüyor.

Google arama sonuçlarında kişisel içeriklere hem masaüstünde hem de mobilde yer veriyor

Kişisel sekmesini gören kullanıcılar hem masaüstünde hem de mobilde bu sekmedeki içeriklere erişebiliyor. Google’dan henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmiş değil. Arama sonuçları üzerinden kişisel içeriklere erişimin kolaylaştırılmış olması ciddi bir kolaylık sağlasa da, bazı kullanıcıların gizlilik endişelerinin artması da muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER