Teknoloji

Google arama indeksini mobil siteler çevresinde şekillendirmeye çalışıyor

google aramaGoogle arama indekslerini masaüstü ve mobil olarak ikiye ayırmakla yetinmeyip mobile öncelik verme yoluna gidebilir. “Önce mobil” şeklinde tanımlanabilecek bir indeksi test etmeye başlayan internet devi, sayfaları telefonda görüntülemeye uygun siteleri arama sonuçlarında üstlerde gösterecek. Söz konusu yaklaşımın iyileştirilmesinin aylar alabileceği belirtilirken, şirketin PC kullanıcılarının yolda bırakılmış hissetmemeleri için gerekeni yapması bekleniyor. Bu dönüşümün gerçekleşmesiyle birlikte PC’nin Google’ın arama evreninin merkezindeki yerini kaybedeceği rahatlıkla söylenebilir.

Söz konusu değişim, cihazın ekranına otomatik olarak uyum sağlayan uyumlu web sitelerini etkilemeyecek. Buna ek olarak, sadece masaüstüyle uyumlu sayfalar da değişimden zarar görmeyecek. Değişime dair en büyük endişe, masaüstü ve mobil için ayrı içerik sunan sitelere dair. Site yöneticilerinin değişimden etkilenmemek adına mobil sitelerini ihmal etmemeleri gerekiyor.

Google arama indeksindeki değişimin nedeni hakkında ipucu vermiyor

Google önceliklerinde neden bu denli büyük bir değişime gitmeyi istediği konusunda ipucu vermeye şimdilik yanaşmıyor. Ancak günümüzde pek çok insanın aramalarını mobil cihazlar üzerinden gerçekleştirmesi, görülmesi daha muhtemel sayfaların indekslenmesini anlamlı kılıyor. Google yıllardır mobil aramasını geliştirmek için çalışmalar yapsa da, artık daha etkin değişikliklerin hayata geçmesi gereken noktaya ulaşmış görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER