Teknoloji

Google arama geçmişini temizlemeyi kolaylaştırıyor

Google.com üzerinde aratılan her şey, kullanıcıların Google hesabında saklanıyor. İnternet tarayıcısındaki yerel arama geçmişi temizlense de, bu durum internet devinin sunucularındaki arama geçmişinin temizlendiği anlamına gelmiyor. Aradıklarının temizlenmesini isteyen kullanıcıların Google hesaplarının derinliklerine gitmesi gerekiyor. Ancak Google arama geçmişinin daha kolay temizlenmesi için yaptığı değişikliklerle bu işlemi kolaylaştırıyor.

Bundan böyle kullanıcılar arama geçmişlerini Google’ın arama sayfası üzerinden görebilecek ve silebilecek. Google’ın gizlilik ayarları da bundan böyle ayarlar sayfasının içine saklanmayacak. Reklamları kişiselleştirilmesinin kapatılmasından Google sitelerinin aktivite kaydının durdurulmasına kadar uzanan pek çok ayara daha hızlı erişim sağlanacak. Bu değişiklikler sayesinde Google kullanıcıları hesapları üzerinde daha fazla kontrole sahip olacak.

Google arama geçmişinin temizlenmesine yönelik değişikliklerini ilk olarak masaüstünde ve mobil web üzerinde kullanıma sunacak. iOS ve Android uygulamalarında gerekli güncelleme yakında gerçekleştirilecek. Google’dan yapılan açıklamada, önümüzdeki yıl Google Haritalar gibi servislerde de bu tarzda değişikliklerin yapılacağı ifade edildi.

Google arama geçmişini temizlemeyi neden kolaylaştırdı?

Google arama geçmişini temizlemeyi kolaylaştırmaya yönelik adımlarını ve gizlilik kontrollerindeki genel değişiklikleri, teknoloji şirketlerinin mercek altında olduğu bir dönemde gerçekleştirdi. Facebook’un büyük bir gizlilik skandalına karışması ve Avrupa Birliği’nin yeni veri koruma kuralları (GDPR) ile tetiklenen bu değişim, teknoloji şirketlerinin büyük çoğunluğunu güvenlik seçeneklerini yeniden değerlendirmeye itti.

İLGİLİ HABERLER