Teknoloji

Google arama sonuçlarında ev hizmetlerine ilişkin reklamlar göstermeye başlıyor

google-arama-kucuk-isyeri-310815

Google, kullanıcılarının tesisatçı, çilingir, temizlikçi gibi ev servisi sağlayan kişilere ulaşmasını kolaylaştırmak için kolları sıvadı. Yeni bir arama reklamı türünü faaliyete geçiren şirket, kullanıcılarına ev servisleriyle ilgili yaptıkları aramaların en üstünde aradıkları hizmeti veren iş yerlerini listeli olarak gösterecek.

Şu an için sadece ABD’nin San Francisco Bay bölgesinde İngilizce olarak yapılan aramalarda söz konusu reklamların gösterildiğini belirtmekte fayda var. Paylaşılan listede iş yerinin telefon numarası, müşterilerin verdiği notların ortalaması, servisle ilgili temel detaylar ve servisi temsil eden kişinin bir fotoğrafı yer alacak. Google böylelikle insanların “kilit tamiri” için arama yaptıklarında anında çilingirin numarasına ulaşmasını amaçlıyor.

Bu noktada listelenen kişilerin Google adına çalışmadıklarını ve Google tarafından tavsiye edilmediklerini, sadece reklam veren yerel işyeri sahipleri olduklarını vurgulamak gerekiyor. Yine de, Google listesine aldığı işyerlerinin sicillerini kontrol etmekten, lisans ve sigortalarını incelemekten geri kalmıyor.

Şirket, ev servislerini sağlayan kişileri gizli olarak da denetleyecek. İlk etapta kısıtlı bir alanda sunulan bu hizmetin ileride küresel bir çapta uygulanıp uygulanmayacağı ise zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER