Teknoloji

Google Arama hizmeti içinde dil bilgisi kontrolü yapacak

google arama

Google Arama hizmeti içinde yeni bir özellik daha sunuyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar cümlelerinin dil bilgisi açısından doğru olup olmadığını hızlı şekilde kontrol edebilecek. Dil bilgisi kontrolünün sadece İngilizce için sunulduğunu belirtmekte fayda var.

Arama terimlerinin dil bilgisine uygunluğu insanların çok umursadığı bir şey değil. Ancak Google’ın bu özelliği arama yerine daha genel kullanıma yönelik şekilde hazırladığı tahmin ediliyor. Örneğin, mesaj yazarken bir cümleniz gözünüze tuhaf gelirse, bunu Google sayesinde kontrol edebilirsiniz. Daha fazla arama etkileşiminin Google için daha fazla para kazanmanın anahtarlarından biri olduğunu söylemek gerekiyor.

İnternet devi, arama servisinin içine düzenli olarak yeni özellikler ekliyor. “Zar at” ve yerleşik zamanlayıcı gibi özelliklerle genel bir sohbet kutusu arayüzü işlevi gören Arama servisi, dil bilgisi kontrolüyle bu yöndeki gelişimine devam ediyor. Destek sayfasında dil bilgisi özelliğinin işleyişi şu şekilde anlatılıyor: “Aramanıza ‘dilbilgisi kontrolü’ ifadesini eklediğinizde veya Arama, dil bilgisi kontrolü istediğinizi anlarsa, muhtemelen bir dil bilgisi kontrolü sonucu alırsınız. Dil bilgisi kontrolü tarafından sağlanan çıktı, dil bilgisinin doğru olup olmadığını doğrular. Değilse, ifadenin veya cümlenin nasıl düzeltileceğini gösterir. Ayrıca yazım hatalarını da düzeltebilir.”

Google Arama içinde dil bilgisi kontrolünü de yapay zekâ yardımıyla yapıyor

Google özelliğin yapay zekâ sistemiyle çalıştığının da altını çiziyor ve bazı cümlelerde sonuçların yüzde 100 oranında doğru olmayabileceğini de belirtiyor.

Google Arama servisine yerleştirilen dil bilgisi kontrolü özelliğinin ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda bilgi vermedi. Ancak destek sayfasının en az iki haftadır aktif olması, özelliğin yakında kullanıma açılacağı anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER