Teknoloji

Google arama sonuç sayfasından tatil organizasyonunu mümkün kılıyor

google arama varış noktaları

Google arama servisine eklediği son özellikle kullanıcılarının tatillerinin tamamını (uçuş, konaklama, yolculuk programı) tek bir arama üzerinden organize etmesini mümkün kılıyor. Seyahat konusundaki hizmetlerini ilk kez mobil ortama taşıyan şirket, pek çok kullanıcının internette gezinmek için mobil cihazları tercih ettiği gerçeğini sonunda değerlendirmeye almışa benziyor. Kullanıcılar geniş bir terim (Avrupa şehirleri gibi) üzerinden arama yaparak daha sonra şehirlere özel sonuçlara, otel ve uçak bileti bilgilerine erişebiliyor. Google söz konusu özelliği “Varış Noktaları” olarak adlandırılıyor.

Bir “Varış Noktaları” sayfası seçildiğinde, sunulan bilgiler fotoğraflar ve diğer medya unsurlarıyla destekleniyor. Buna ek olarak, kullanıcılara bir gün içinde birden fazla yeri görmelerini sağlayacak çeşitli rotalar da tavsiye ediliyor. Google’ın sunduğu seyahat programlarının şekillenmesinde hem algoritmadan hem de editoryal önerilerden faydalanılıyor.

The New York Times’ın haberine göre, uçak fiyat bilgisi kullanıcının mevcut konumuna göre veriliyor. Dolayısıyla kullanıcıların mevcut konumunu içermeyen seyahat programlarını “Varış Noktaları” özelliği üzerinden yapmak mümkün olmuyor.

Google’ın özellik kapsamında sunduğu “Keşfet” sekmesi, kullanıcılara bölgenin hava durumuna dair yıl genelini kapsayan bilgileri sunuyor. Buna ek olarak, bölgenin ne zaman kalabalık olduğu konusunda da bilgi sağlanıyor. Ortaya koyulan bilgileri “dört dörtlük” olarak nitelemek henüz mümkün olmasa da, seyahat organizasyon sürecine mobil cihazların dahil edilmesini de önemli bir hamle şeklinde tanımlamak yanlış olmayacaktır. İnternet devinin bu hamlesinin tatil organizasyon platformlarının pek hoşuna gitmeyeceğine ise kesin gözüyle bakılabilir.

İLGİLİ HABERLER