Teknoloji

Google Arama motorunda deneyimi iyileştirecek yenilikler geliyor

google
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, Arama motorunda hem anahtar terimleri girme hem de sonuçları görüntüleme taraflarında değişiklikler yapacak. Bu değişikliklerin önümüzdeki aylarda kullanıcılar tarafından görülmeye başlanacağı belirtiliyor.

Örneğin çok yakında kullanıcıların sorularına, daha yazmayı bitirmeden cevap almaya başlamalarına yardımcı olacak birtakım güncellemeler sunacak. Arama kutusuna bir şeyler yazmaya başladığınızda, Google otomatik tamamlama tavsiyeleriyle birlikte çeşitli rozetler gösterecek. Ayrıca ilişkilendirilmiş konular ve kategoriler de gösterilecek. Böylelikle kullanıcıların ilgili sonuçlara daha hızlı şekilde ulaşması hedefleniyor.

Arama sonuçları söz konusu olduğunda, Google’ın daha fazla dikey video da dahil olmak üzere, videolara daha fazla sorumluluk vermesini bekleyebilirsiniz. Google’a göre bu, kullanıcıların sonuçlarda gördüğü içerik biçimi türlerini çeşitlendirmeye hizmet ediyor.

Şirket, göz atılabilir, önceliği göresel içeren sonuçlara veren ve mobil cihazlarda sonsuz kaydırma merkezli bir yaklaşım üzerinden ilerliyor. Siz de kaydırdıkça ilgili konuları göreceksiniz. Bir şehre baktığınızda, önemli yerlerin fotoğraflarını, oraya gitmek için yol tariflerini, mevcut hava durumunu ve gezginler için ipuçlarını görebilirsiniz. Ayrıca, arama sonuçları, şehri ziyaret etmiş içerik oluşturucuların videolarını içerebilir.

Google, bazı derinlemesine arama özelliğini de detaylandırdı. Bunlar insanların arama alışkanlıkları hakkındaki izlenimlere ve sonuçlara dayalı olarak geliştirildi. Daha fazla ayrıntı görmek veya önemsediğiniz şeylere odaklanmak için ilgili konuları ekleyip kaldırabilirsiniz. Farkında olmadığınız şeyleri keşfedebilirsiniz. Google, Oaxaca’nın plajlarını ve müzik geleneklerini örnek olarak kullanıyor. Bu özellik, gezileri planlamak için fikir edinmenize yardımcı olabilir.

Bu, ilgili aramaların bir evrimi gibi görünüyor. Sonuçları daha mantıklı bir şekilde düzenleyerek insanların konuları keşfetmesine yardımcı olmak için basitleştirilmiş ve birleşik bir yaklaşım olarak tanımlanıyor. Sonuç olarak, her şey Arama’yı basitleştirmek ve ihtiyacınız olan veya ihtiyacınız olduğunu bilmediğiniz bilgileri size daha hızlı ulaştırmakla ilgili görünüyor.

İLGİLİ HABERLER