Manşetler

Google arama algoritmasında yaptığı son değişikliklerle kaliteyi arttırmayı planlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ı bu sıralar yakından takip ediyorsanız, arama devinin bu sıralar arama sonuçlarıyla ilgili bazı sıkıntılar yaşamakta olduğunu biliyorsunuzdur. Bazı bireyler ve şirketler Google’ın arama sonuçlarının spamciler, fuzuli işgalciler ve içerik tarlaları tarafından kirletilmekte olduğunu iddia ediyor. Bazıları ise Google’ın arama sonuçlarında rakiplerini onların işine zarar verecek şekilde arkalarda görüntülemekte olduğunu söylüyor.

Bu suçlamaların ne kadar doğru olduğu konusundan hükümde bulunacak değiliz, ancak Google’ın bu suçlamaları engellemek için arama algoritmasında değişiklikler yaptığını biliyoruz. Şirket geride bıraktığımız hafta içinde çok konuşulacak bir adım attı. Düşük kaliteli sitelerin puanını düşüren arama devi, yüksek kaliteli içerik sunan sitelere de daha fazla sıralama puanı verecek. Böylelikle kaliteli siteler daha üstte, kalitesiz siteler ise daha gerilerde listelenecek. Google’da arama yapanların ilk sırada listelenen sitelere doğru devam ettiğini düşünecek olursak, bu yeni hamle Google’ın arama sonuç kalitesini arttıracağa benziyor. Aslında Google bu işin matematiğine de kafa yormuş ve yeni algoritmasıyla arama sonuçlarının yüzde 11.8’inin etkileneceğini iddia etmiş.

Sonuçta bu işten dolayı bazıları mutlu, bazıları ise üzgün olacak. Birçok kişi ise bu değişikliklerin farkında bile olmayacak.

İlgili – Resmi Google Blogu

İLGİLİ HABERLER