Teknoloji

Google’ın artırılmış gerçeklik yöneticisi şirkete sert sözlerle veda etti

google find my device

Google’ın artırılmış gerçeklik (AR) ekibinde işletim sistemlerinden sorumlu yönetici olarak görev yapan Mark Lucovsky, şirkete veda etti. Lucovsky, açıklamasında “AR liderliğindeki değişiklikler ve Google’ın istikrarsız taahhüdü ve vizyonu” gibi nedenlerin kararında etkili olduğunu belirtti.

Lucovsky’nin ayrılığıyla birlikte şirketşn AR ekibinde son aylarda yaşananlara bir yenisi daha eklenmiş oldu. Daha önce bazı işten çıkarmaların yaşandığı ekipte VR tarafını yöneten Clay Bavor da şirketten istifa etmişti. Haziran ayında çıkan bir haberde şirketin Project Iris kod isimli AR gözlüğünü üretmekten vazgeçtiği öne sürülmüştü. Buna ek olarak, Glass Enterprise Edition’ın da fişi çekilmişti.

Lucovsky daha önce dört yıl boyunca Facebook’ta çalışmış ve Oculus VR’da genel müdür olarak görev yapmıştı. 2021’de Google’a katılan tecrübeli yönetici, AR ekibinde işletim sistemleriyle ilgili çalışmalardan sorumlu isim olarak atanmıştı.

Lucovsky’nin açıklamasında şu ifadeler de yer alıyor: “İleriye dönük olarak, Artırılmış Gerçeklik teknolojisini ve bunun üretken yapay zekâ ile kesişimini daha da ilerletmeme olanak tanıyan fırsatları keşfetmeye can atıyorum. Bir sonraki bölüme şevkle ve önümdeki heyecan verici olasılıklar beklentisiyle yaklaşıyorum.”

Google AR tarafında donanım yerine yazılıma odaklanacak

Meta’nın Quest 3’ü piyasaya çıkarması ve Apple’ın Vision Pro’yu tanıtmasıyla birlikte karma gerçeklik başlığı pazarı daha kalabalık ve rekabetçi bir hâl almış durumda. Google’ın bu dönemde odak noktasını AR donanımlarından AR yazılımlarına kaydırmayı planladığı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER