Teknoloji

Google AR prototipi testini Kanada’ya taşıyor

google ar

Google AR (artırılmış gerçeklik) prototipi testin geçtiğimiz ağustos ayında ABD’de başlamıştı. İnternet devi bu testin kapsama alanına Kanada’yı da dahil ediyor.

Bu küçük ölçekli testte normal gözlüklere benzeyen prototipler test ediliyor. Bu gözlüklerde cama yerleştirilmiş ekran, kamera ve mikrofon bulunuyor. Google test ile cihaz dayanıklılığından emin olmayı, kullanıcı deneyimlerini optimize etmeyi ve potansiyel bir akıllı gözlüğün genel işe yararlılığını artırmayı hedefliyor.

Test edilen deneyimler arasında çeviri, konuşmaların yazıya dökülmesi ve navigasyon da bulunuyor. Örneğin, kamerayı kullanarak yabancı bir dildeki menü tercüme edilebiliyor veya yakınlardaki bir kahve dükkanının adres bilgileri direkt olarak kullanıcının görüş alanına yansıtılabiliyor.

Google AR prototipinin ABD testine birkaç şirket çalışanı ve güvenilir test kullanıcılarıyla başlamıştı. Kasım ayından itibaren Kanada’nın Waterloo ve Toronto şehirlerindeki az sayıda kullanıcı da bu teste katılacak. Google, Kanada’daki testleri de ABD’dekiyle aynı gizlilik ve güvenlik önlemleriyle gerçekleştirecek.

Kitchener-Waterloo bölgesi, Google’ın 2020’de satın aldığı North’un merkezine de ev sahipliği yapıyor. North adını Focals isimli akıllı gözlükle duyurmuştu. Google’ın Kanada’daki en büyük Ar-Ge merkezi de bu bölgede yer alıyor.

AR gözlüğü analiz veya hata ayıklamak amacıyla görüntü kaydı yaparken bir LED gösterge ışığıyla karşı taraf durumdan haberdar edilecek. Gözlük okullarda, devlet dairelerinde, sağlık kuruluşlarında, ibadethanelerde, oyun parklarında veya eylemlerde test edilmeyecek.

Google AR & VR ekibine katılan North ekibinin akıllı gözlükler üstünde çalıştığı bir sır değil. Şirketin I/O 2022’de sergilediği çeviri gözlüğü Focals’a bir hayli benziyordu. Şirket çeviri özelliğini Google Glass Enterprise’da da test ediyor.

İLGİLİ HABERLER