Teknoloji

Google Apple’ın iMessage uygulamasına Android’de cevap vermeye hazırlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın iOS 5’te iMessage’ın geleceğini duyurmasından sonra Google da BlackBerry Messenger rakibi benzer bir uygulamayla geliyor. Konuyla ilgili detaylar şu an için net değil. Wall Street Journal’a konuşan kaynaklar Google’ın bir mesajlaşma uygulaması üzerinde çalıştığını söylese de, uygulamanın neye benzeyeceği konusunda renk vermedi.

Aslında Android’de Google Talk gibi Android cihazları ve tabletlerle Talk yazılımının yüklü olduğu veya GMail e-posta kutusunun tarayıcı üzerinden açık olduğu diğer cihazlar arasında mesajlaşmaya izin veren bir uygulama yer alıyor. Bu nedenle iMessage ya da BBM ile daha iyi rekabet edecek kuvvetlendirilmiş bir uygulamanın hayalini kurmak çok da zor sayılmaz. Şu anda Google Talk uygulaması yazı tabanlı konuşmaları destekliyor, BBM’e meydan okuyacak bir uygulama içinse fotoğraf, video ve hatta ses paylaşım desteği, grup sohbetleri gibi özelliklere ihtiyaç var.

Bu arada Google’ın Android 2.3.4 ile birlikte ön kameraya sahip olan cihazlarda Google Talk üzerinden görüntülü görüşme desteği de sunmaya başladığını hatırlatalım. Google Talk’ın masaüstündeki hakimiyet, Google’ın WebRTC teknolojisini kullanarak tarayıcı tabanlı gerçek zamanlı video görüşmelerini geliştirmeye çalışması, sözü edilen uygulama BBM ve iMessage’dan sonra çıkacak olsa bile şirketin işleri kendi lehine çevirmesine yardımcı olabilir.

İlgili – WSJ

İLGİLİ HABERLER