Teknoloji

Google Apple-Samsung davasında verilen kararla ilgili konuştu, iddiaların Android’in özüyle ilgili olmadığına vurgu yaptı

Geçtiğimiz hafta açıklanan ve Samsung’un Apple’a 1.049 milyar dolar tazminat ödemesini kapsayan jüri kararını ardından Apple ve Samsung taraflarından sıcağı sıcağına yorumlar gelmişti. Ancak bir taraf var ki, nispeten uzun bir süre sessizliğini korudu, Google’dan bahsediyoruz. Android’in geliştiricisi de en sonunda bu davayla ilgili görüşünü açıkladı, temyiz mahkemesinin hem ihlâl hem de patent iddialarının geçerliliğini yeniden inceleyeceğini vurguladı.

Google, dava konusu iddiaların Android işletim sisteminin çekirdek unsurlarıyla ilgili olmadığına ve bazılarının da ABD Patent Ofisi tarafından yeniden gözden geçirildiğinde dikkat çekti. Bununla birlikte mobil sektörün hızlı şekilde ilerlediğini ve burada yer alan tüm oyuncuların on yıllar boyunca ortalıkta olan fikirlere bağlı olarak yeniliklerini geliştirdiğini kaydetti. Şirket, iş ortaklarıyla beraber çalışarak müşterilere yenilikçi ve makul fiyatta ürünler sunmaya devam edeceğini ve bunu hiçbir şeyin kısıtlamasını istemediğini de vurguladı.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER