Teknoloji

Google ve Apple arasındaki iletişim savaşlarında son perde bir reklam kampanyası

google rcs

Google ve Apple arasında süregelen iletişim savaşlarında bu sefer Google, “Get The Message” adlı kampanyasını tazeleyerek Apple’ı RCS mesajlaşma protokolüne geçmeye davet ediyor. Kim demiş teknoloji firmaları arasında arkadaşlık olmaz diye?

Google, iPager adını verdiği sahte bir ürünle Apple’ı tiye alıyor. iPager aslında var olmayan bir ürün olsa da, Apple’ın Android cihazlara eski moda SMS ve MMS göndermesiyle oluşan sorunlar oldukça gerçek. Google, YouTube üzerindeki video açıklamasında bunu “SMS kullanarak Apple’ın oluşturduğu sorunlar gerçek” sözleriyle dile getiriyor. Peki, Apple bu nazik çağrıya nasıl yanıt verecek?

RCS’nin getirdiği iyileştirmeler ve Apple’ın isteksizliği

RCS mesajlaşma protokolü, ucundan uca şifreleme, okundu bildirimi ve yüksek çözünürlüklü fotoğraf ve video paylaşımı gibi birçok iyileştirme sunuyor. Ancak bu özellikler sadece iMessage kullanıcıları arasında mümkün. Diğer bir deyişle, Android kullanıcıları grup mesajlaşmalarında yeşil baloncuklu birer “rahatsızlık” olarak görülüyor. Ta ki RCS devreye girinceye kadar!

Mobil operatörler ve Samsung gibi telefon üreticileri, RCS teknolojisini çoktan benimsemiş durumdalar. Ancak Apple, kendi iMessage standardına olan bağlılığı nedeniyle Google’ı uzun süredir kızdırıyor. Apple, “ekosistemine” olan sadakati nedeniyle Android için iMessage benzeri bir deneyim sunmayı düşünmüyor.

Google ve Apple arasındaki bu mesajlaşma protokolü savaşı kimin kazanacağını henüz göstermiyor. Ancak şu kesin, iki teknoloji devi arasında yaşanan bu “iletişim krizi” bir süre daha devam edecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER