Teknoloji

Google Apple ile mücadelesinde Samsung’a arka çıkacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple ve Samsung arasındaki hukuk mücadelesi devam ederken, Güney Koreli şirketin bu mücadeleden mağlup ayrılması durumunda Google’ın Samsung’a yardımcı olacağını gösteren hukuki bir anlaşma ortaya çıktı. Mobil Uygulama Dağıtım Anlaşması başlığı altında imzalanan anlaşmanın bazı maddeleri mahkemede Apple tarafından açıklanırken, bu maddelerden bir tanesinde Google’ın Samsung’a tazminat ödeyeceği ifadesinin yer alması dikkat çekiyor.

apple-samsung-mahkeme-250812

Anlaşmanın Samsung’un bazı Android özelliklerini varsayılan olarak sunma hakkı vermek için tasarlandığı belirtilirken, bazı şartlar koyulmuş olması göze çarpıyor. Apple ise anlaşmanın Samsung’a dava edilmesi durumunda koruma sağladığına dikkat çekiyor. Yazılı olarak verdiği yeminli ifadede Google’ın patent avukatı James Maccoun, anlaşmadan bazı bölümleri ve Samsung ile Google çalışanları arasındaki e-posta mesajlarını paylaştı. Google’ın Samsung’u özellikle evrensel aramaya dair iki patent konusunda destekleyeceğinin altı çizilirken, Google’ın ne tarz bir tazminat ödeyeceği konusunda finansal veya stratejik detaylar hakkında bir bilgi verilmedi. Davadaki diğer patentlerin de anlaşmaya dahil olup olmadığı da henüz belirsizliğini koruyor. Anlaşmanın Google’ın Samsung’a bazı uygulamaları sunması için hazırlandığını ifade eden Maccoun, olası bir yasal sıkıntıda Samsung’a destek sağlanmasının da anlaşma kapsamı olduğunu vurguladı.

Apple ve Samsung arasındaki davada anlaşmada bahsi geçen patentlerden bir tanesi yer alıyor. Söz konusu patent yerel bilgi araması ve web aramasının aynı anda yapılmasını kapsıyor. Artık davanın konusu olmaktan çıkan diğer patent ise tek bir arayüzü kullanarak birden fazla alanda arama yapmayla ilgili. Google Samsung’a arka plan senkronizasyonuyla ilgili patent konusunda da destek veriyor.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER