Teknoloji

Google Apple’ın Bul hizmetine benzer bir cihaz ağı üzerinde çalışıyor

google android

Google, Apple’ın Bul ağına benzeyen, Android telefonları kayıp cihazları bulmaya yardımcı olacak bir ağı geliştirmek için çalışıyor olabilir. 9to5Google‘ın haberine göre, Google Play Hizmetleri’nin beta sürümünde, telefonların diğer cihazları bulmasına yardımcı olma yeteneğine atıfta bulunan ve muhtemelen yakındaki Android telefonların daha kolay bulunabileceğini gösteren geçiş ağı niteliğindeki bir özellikle ilgili kod ortaya çıktı.

Google’ın destek sayfasına göre, mevcut Cihazımı Bul sistemi yalnızca açık, hücresel veri veya Wi-Fi bağlantısına sahip ve konum hizmetleri etkinleştirilmiş telefonları bulabiliyor. Bu erken dönemde, Spot olarak adlandırılacağı tahmin edilen söz konusu geçiş ağı özelliğinin bu sınırlamalardan hangisini çözeceği bilinmiyor. Ancak kayıp bir telefonu ararken herhangi bir avantaja sahip olmak her zaman iyidir.

Google Android cihazları başka bir özellik için zaten kullanıyor

Google’ın bir Android telefon ağı kullanmayı içeren başka projeleri bulunuyor. Örneğin, yakın zamanda Türkiye’de de faaliyete geçen deprem algılama özelliği buna bir örnektir. Uygulama farklı olsa da, temel konsept muhtemelen çok benzer olacaktır. Dünya çapında 3 milyardan fazla aktif Android cihaz var. Bu, ister ivmeölçer verileri isterse kaybolan bir telefonun konumu olsun, bilgi kaynağı için çok büyük bir kitleyi teşkil ediyor.

9to5Google, kullanıcıların bu özelliği kapatmasına olanak tanıyan ve telefonlarının diğer cihazları bulmaya yardımcı olmamasını sağlayan bir ayar buldu. Eldeki sınırlı bilgi göz önüne alındığında, Cihazımı Bul ağının, Apple’ın Bul ağı veya Samsung’un Galaxy Find ağı gibi belli bir ağa sahip telefonların dışındaki şeyleri bulup bulamayacağı belirsiz görünüyor. Elbette bu, henüz bir beta sürümünde yer alan ve final sürüme dahil edilmemiş bir kod olduğundan, Google bu habere konu olan özellikleri hiçbir zaman son kullanıcılara ulaşacak gerçek bir sürümde de karşımıza çıkarmayabilir.

Google bu yeni özellikle ilgili sızıntılara yönelik henüz herhangi bir açıklama yapmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER