EğlenceManşetler

Google Android’i Chromecast destekli uygulamalar için hazır hâle getirdi

Google’ın Play Servisleri’ne getirdiği son güncellemeye birlikte, Google Play Store’un Chromecast bölümü giderek daha fazla zenginleşmeye başladı.

google-chromecast-inceleme00001

Android SDK’nın bu HDMI aygıtını desteklemeye başlamasının ardından yazılım geliştiricileri de Chromecast desteğini uygulamalarına kolaylıkla eklemeye başladı. Ne var ki, Google aygıtın çalışma mekanizmasına üçüncü taraf geliştiricilerin serbest erişimine izin vermeye bu ayın başından itibaren başlamış olsa da, şirket yazılımcılardan kullanımda olan telefon ve tabletler bu çatıya kavuşuncaya kadar sürümlerini bekletmeleri tavsiyesinde bulunmuş.

Neyse ki, artık akıllı telefon ve tablet tarafında da eksiklikler tamamlandı, artık Chromecast destekli uygulama sayısının Play mağazasında hızlı şekilde arttığını görebiliriz.

Google, Chromecast ile Apple’ın AirPlay’ine Android tarafında bir muadil oluşturmayı hedefliyor. Son zamanlarda yapılan çalışmalar da bu hedefe ulaşılabileceğini gösteriyor.

Chromecast ABD’de 35 dolarlık fiyat etiketiyle satılıyor. Bu ürünün henüz Türkiye satışı bulunmuyor, ancak yolu ABD’ye düşen birilerinden bu aygıtı isteyebilirsiniz.

İlgili >> Phandroid, Google Geliştiricileri

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER