Teknoloji

Google Android’deki bir hatayı iki buçuk yıl sonra çözdü

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bundan iki yıl önce bir Android hatası ortaya çıkarılmış, hemen ardından hatırı sayılır miktarda kullanıcı kendilerinin de aynı problemden muzdarip olduklarından dert yanmıştı. Bu olayın üzerinden iki buçuk yıl geçtikten sonra bir Google çalışanı ortaya çıktı ve söz konusu problemin Android’in gelecek yeni sürümünde kapatıldığını açıkladı. Demek ki, bir sonraki güncelleme yayınlandığında herhangi bir yerel alan altında bulunan bir sunucu adını çözümleyememe problemi ortadan kalkmış olacak.

8030 olarak numaralandırılmış olan bu problem aslında çoğu kullanıcı için sorun teşkil etmiyor. Halbuki sorundan etkilendiğini öne sürenler zamanında çok büyük tepki göstermişti. Söz konusu hata code.google.com adresinde “Wi-Fi üzerinden bir alan adı içeren ağa bağlanıldığında, bu alan içinde yer alan sunucu adları, alan adı sunucu adına iliştirilmediği takdirde çözümlenemiyor.” şeklinde tanımlanmıştı.

Google’dan yıllar sonra gelen çözümle ilgili olarak şu not da yer aldı: “Kevin Tang sayesinde bu hata giderilmiştir. Çözüm bir sonraki büyük güncellemede yer alacaktır.”. Kullanıcılar bu açıklamanın ardından Google’ın bu sorunu çözmesinin bu kadar zaman almasını eleştirdiler. Cevap niteliğinde gelen yeni açıklamada meselenin öncelikler ve özkaynaklarla ilgili olduğu, talep edilen her bir özellik için görevlendirecek adamları olmadığı ve geçen süre boyunca yan gelip yatmadıkları dile getirildi. Bununla birlikte çözümün bu kadar uzun sürmesinden dolayı özür dileyen Google, 4.2’den sonra gelecek sürümde bu çözümün yer alacağını bir kez daha işaret etti.

İlgili >> Android Police

İLGİLİ HABERLER