Teknoloji

Google: Android’de konum izleme özelliği kullanıcının rızasıyla etkinleştirilir

Geçen hafta teknoloji dünyasının ana gündem maddelerinden bir tanesi iOS ve Android işletim sistemlerinin kullanıcılarının bulundukları konumları cihazda yer alan kayıt dosyaları içine kaydettiğiydi. Google konuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı ve söz konusu kayıt işleminin kullanıcının rızası olmadan gerçekleşmediğini söyledi.

Google’ın yayınlamış olduğu açıklamada, Android üzerinde konum paylaşım özelliğinin etkinleştirilmesinde seçimin kullanıcıya bırakıldığının altını çizilirken kullanıcılara, Android cihazlarında daha iyi bir mobil deneyim sunulması amacıyla gerçekleştirilen konum bilgilerinin toplanması, paylaşılması ve kullanılması gibi işlemler ile ilgili gerekli bildirimde bulunulduğu ve kontrolün kullanıcılar elinde olduğu belirtildi. Google’ın konum sunucularına gönderilen bilgilerin anonim nitelik taşıdığı ve kullanıcılara özel nitelik taşımadığına da dikkat çekildi.

Google söz konusu işlemin gerçekleştirilmesi sırasında telefona özel eşsiz bir tanımlayıcı kullanıyor. Bu tanımlayıcının cihazın kullanıldığı telefon numarası, seri numara veya e-posta adresiyle herhangi bir bağlantısının bulunmadığı belirtilirken, Google’ın bu bilgilerle herhangi bir kullanıcının konum bilgisini elde etmek de zorlanacağı da dile getirildi.

Konum bilgilerini saklama olayının bir diğer kahramanı Apple ise konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklamada bulunmadı.

İlgili – TechCrunch

İLGİLİ HABERLER