Teknoloji

Google Android’de çoklu dokunma işlevine yer vermeyecek

android-logo-290-x-290VentureBeat sitesinin haberine göre Apple’ın uyarıları doğrultusunda Android’de çoklu dokunma özellikleri bulunmayacak. Açıkçası Android kullanıcılarının tek şikayeti çoklu dokunma değildi. Haberi VentureBeat’e veren Android takım üyesi ise Google’ın bu seçiminden memnun olduğunu, çünkü Apple’ın çoklu dokunma patentine sahip olduğunu söyledi.

Palm Pre’de de çoklu dokunma özellikleri bulunuyor. Bu nedenle geçtiğimiz günlerde Apple ve Palm arasında tartışmalar yaşanmıştı. Google’ın ise Apple ile güçlü bağları mevcut. iPhone’da Google Maps ve YouTube gibi Google servisleri varsayılan olarak bulunuyor. Ayrıca Safari’nin varsayılan arama motoru da Google tarafından sağlanıyor. Her iki şirketin de rakibi ortak: Microsoft.

Peki Android’in gelecek versiyonlarında çoklu dokunma desteği bulunabilir mi? Apple’ın elinde bulunan çoklu dokunma patenti nedeniyle bu kafalarda büyük bir soru işareti oluşturuyor. Google’ın Android’in oyun tarafını güçlendirme ve bundan kazanç sağlama isteği çoklu dokunmayı zorunlu kılabilir. Android’in gelecek versiyonlarının mobil pazara sürülmesi ile birlikte Apple ile Google arasındaki ilişki belirsiz hale gelebilir.

İlgili — VentureBeat

İLGİLİ HABERLER