Teknoloji

Yeni video Android Wear’e dair daha fazla detayı ortaya koyuyor

android-wear-200614

Google’ın önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan Google I/O konferansında giyilebilir aksesuarlar için geliştirdiği Android Wear’i daha kapsamlı biçimde tanıtması bekleniyor. Google I/O için geri sayımın sonlarına gelinse de, şirket Android Wear’e dair yeni detayları paylaşma konusunda oldukça cömert davranıyor. Google çalışanlarından Timothy Jordan’ın boy gösterdiği video, Android Wear işletim sistemli akıllı saatlerin barındırdığı özellikler hakkında daha kapsamlı bilgiler veriyor.

Videoda Google’ın asıl amacının Android deneyimini saatlere taşımak değil, saatler aracılığıyla daha iyi bir Android deneyimi sunmak olduğu görülüyor. Konuşmaları algılayan ve kullanıcılara yanıt veren ana ekran bu isteğin en somut göstergesi olarak göze çarpıyor. Videoda dikkat çeken bir diğer unsur ise Stacks adı verilen ve dağınıklığı minimumda tutmayı amaçlayan bölüm. Örneğin bir kullanıcı 6 e-posta mesajı aldıysa bunlardan sadece en son geleni üstte gönderilecek. Diğer e-postalar ise aşağıda bulunan “+5” ikonunun altına saklanacak.

Reply (Yanıtla) özelliğindeyse kullanıcılar gelen bir mesajı yanıtlamak için “Reply” komutunu sesli olarak verebiliyor ve yine sesli olarak gelen mesaja cevap verebiliyor. Bu fikir kulağa oldukça hoş gelse de, toplum içinde bu özelliğin ne kadar kullanılacağı konusunda kesin bir fikir beyan etmek şu an için zor gözüküyor. 25 Haziranda gerçekleştirilecek Google I/O’da Motorola, LG ve Samsung gibi üreticiler tarafından hazırlanan Android Wear işletim sistemli akıllı saatlerin de görücüye çıkması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER