Teknoloji

Android Wear’a bisiklet sürücüleri ve koşucular için yeni özellikler eklendi

android-wear-guncelleme-060914

Üreticilerin yeni Android Wear saatlerini piyasaya sürdüğü günlerde Google, Android Wear için bir güncelleme yayınladı. Güncelleme özellikle sportif kullanıcıların fazlasıyla hoşlanacağı ve yolu gözlenen bazı özellikleri de bileklere taşıyor.

Güncellemeyle birlikte Android Wear çevrim dışı müzik oynatma özelliğine ve GPS desteğine kavuştu. Google bu güncellemeyle birlikte Android Wear sahiplerine ”telefonunuzu evde bırakarak koşuya veya bisiklet binmeye gidebilirsiniz” mesajını vermiş oldu. Kullanıcıların şarkılarının çevrim dışı dinleme amacıyla telefonda depolanmasını sağlayan güncelleme, akıllı saatte GPS sensörünün bulunması durumunda hız ve yol takibini de mümkün kılıyor.

Google’ın duyurduğu ancak henüz yayınlamadığı bir diğer Android Wear güncellemesiyse kullanıcılara farklı saat arayüzleri indirme imkanı veriyor. Böylelikle Android Wear sahipleri ana ekranlarını kendi zevklerine daha uygun biçimde kişiselleştirebilecek. Ana ekranlarda takvim, egzersiz verisi, maç sonucu gibi bilgiler de görülebilecek. Bu süreçte üçüncü taraf yazılımcılar da hazırladıkları saat arayüzlerini Google Play aracılığıyla yayınlayabilecek.

Android Wear’i geliştirmek için iş ortaklarıyla birlikte çalışacağını açıklayan Google, hafta içinde Android Wear için sık sık güncelleme yayınlayacağının ve akıllı saatlerin akıllı telefonlara oranla daha hızlı bir değişimden geçeceğinin sözünü vermişti. Bu yöndeki eylem planını hemen uygulamaya koyan şirket, Android Wear güncellemelerinde operatörleri aradan çıkararak hız kazanmayı ve aktif olmayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER