Teknoloji

Google Apple’ın giyilebiliri belirirken birden fazla Android Wear güncellemesi planlıyor

google-android-wear-260614

Google giyilebilir aksesuarlar için hazırladığı Android Wear işletim sisteminin ilk güncellemesini bu hafta içinde yayınlamaya hazırlanıyor. Bu güncellemeyi 2014 sona ermeden yayınlanacak çeşitli güncellemeler takip edecek. Android Wear mühendislik ekibinin direktörü David Singleton ve Android’in mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı Hiroshi Lockheimer, CNET’e verdikleri röpörtajda gelecek güncellemelerde kullanıcıları nelerin beklediğine dair bazı ipuçları verdiler.

Google öncelikli olarak Android Wear’e navigasyon desteği getirmeyi ve ses kontrol özelliklerini geliştirmeyi planlıyor. Bu hamleleri önümüzdeki dönemde kullanışlı yeni özellikler takip edecek.Üçüncü taraf yazılımcılar tarafından hazırlanan saat arayüzlerini desteklemeye daha önceden başlayan şirket, bu süreçte yazılımcılara yardımcı olmak amacıyla bir araçseti hazırlıyor. Google bu konuya ilişkin detayları daha önce bir Google+ paylaşımı aracılığıyla duyurmuştu.

Gelecek Android Wear güncellemeleri yazılımın saatin erişimi olduğu donanımdan daha iyi faydalanmasını sağlayacak. Bu plan doğrultusunda GPS ve Bluetooth kulaklık destekleri işletim sistemine eklenecek. Google’dan CNET’e yapılan açıklamada bu iki özelliğin bir koşucu tarafından bir arada kullanılabileceği; koşucunun GPS sayesinde parkurunu takip edip Bluetooth kulaklığıyla da müzik dinleyebileceği ve bütün bunları bir akıllı telefon olmadan gerçekleştirebileceği ifade edildi.

Söz konusu eklemeler yeri yerinden oynatacak cinsten olmasa da, Google’ın Android Wear’i geliştirme isteğini göstermesi bakımından önem taşıyor. Apple’ın yakında giyilebilir aksesuar pazarına girmeye hazırlanması Google’ı Android Wear’i daha ileriye taşıma konusunda hızlandırmışa benziyor. Şirketten CNET’e yapılan açıklamada pek çok uygulamanın Android Wear’i destekleyecek şekilde güncellendiğinin de altı çizildi.

İLGİLİ HABERLER