Teknoloji

Google Android Wear’e dair detayları açıkladı

google-android-wear

Google San Francisco’daki Google I/O 2014 konferansının açılış etkinliğinde akıllı saatler için geliştirdiği Android Wear işletim sistemine dair yeni detayları açıkladı. Akıllı telefon sahiplerinin telefonlarını sıklıkla kontrol ettiğine dikkat çeken Google, Android Wear ile telefonların cepten biraz daha az çıkmasını ve cihazların yükünü azaltmayı hedefliyor.

Bugün duyurulan Material Design’ın katmanlı yaklaşımını taşıyan Android Wear’de tasarım farklı tarz ve kullanıcılara uygun arayüz unsurları barındırıyor. Kullanıcıların saate doğru konuşarak sesli arama yapmalarını mümkün kılan Android Wear’de okunduktan sonra ekrandan kaldırılan bildirimler, eş zamanlı olarak telefonun ekranından da kaldırılacak. Tıpkı Pebble’da olduğu gibi, Android Wear’de de gelen aramalar saatin ekranında belirecek ve kullanıcılar aramayı yanıtlama veya geri çevirme arasında seçim yapabilecek.

Android Wear kullanıcıları rahatsız edilmek istemedikleri zamanlarda akıllı saatin ekranında yukarıdan aşağıya doğru kaydırma hareketi yaparak ”rahatsız etme” komutunu verebilecek. Buna ek olarak, Android Wear ile telefonda bulunan şarkılar akıllı saat üzerinden kontrol edilebiliyor, aynı zamanda bu şarkıların bulunduğu albümlerin kapakları saatin ekranında beliriyor.

Android Wear işletim sistemli Samsung Gear Live ve LG G Watch bugün itibarıyla ABD’de ön siparişe çıkacak. Motorola Moto 360 ise yaz mevsimi içinde satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER