Teknoloji

Google Android Wear işletim sistemli iki saat hazırlıyor

android wear 2.0

google android wearGoogle “kendi cihazını hazırlama” yaklaşımını akıllı saatlere de taşıyor. Android Police sitesinde yer alan habere göre, şirket Android Wear işletim sistemli iki akıllı saat üzerinde çalışıyor. Haberde saatlerin temel özellikleri itibarıyla birbirlerinden farklı olacağı bilgisi de yer alıyor.

Google Android Wear saatlerinden birini daha büyük ve gösterişli bir seçenek olarak hazırlarken, daha uygun fiyatlı olması beklenen küçük modele mobil veri ve GPS gibi özellikler yerleştirilmeyecek. Habere göre, söz konusu saatler “Angelfish” ve “Swordfish” kod isimleriyle anılıyor. Ancak henüz ortada ürünlere dair somut bilgiler veya görseller bulunmuyor.

Daha gösterişli olacağı belirtilen Angelfish’in 43.5 mm.’lik bir kadrana sahip olacağı söyleniyor. LTE, GPS, kalp atış hızı sensörü gibi özellikler barındıracağı iddia edilen saat, bağımsız çalışan Android Wear uygulamalarını daha iyi destekleyecek gibi gözüküyor. Saatin sağ kenarında üç butonun bulunacağı ve kadranını dönen bir çerçevenin saracağı da iddialar arasında yer alıyor.

Google Android Wear saatlerini yeni Nexus telefonlarından sonra satışa sunabilir

Swordfish adını taşıyan daha küçük modelin ise Pebble Time Round’a benzer bir yapıda olacağı ve Angelfish’teki bazı imkanlardan yoksun kalacağı söyleniyor. Söz konusu akıllı saatlerin yeni Nexus telefonlarından kısa bir süre sonra satışa sunulabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER