Teknoloji

Google Android Wear akıllı saatlerinin taslakları sızdı

google android wearGoogle’ın Nexus cihazları konusundaki yaklaşımını Android Wear platformuna da taşıyacağı ve kendi saatlerini üreteceğine dair haberler geçtiğimiz hafta gündeme gelmişti. Söz konusu saatleri satmanın Nexus markalı telefonları satmaktan daha kolay olacağına dair yorumlar vakit geçmeden yapıldı. Google Android Wear akıllı saatlerine ait olduğu iddia edilen taslakların internete sızması da fazla zaman almadı.

Angelfish ve Swordfish kod adlarıyla anılan akıllı saatlere dair detaylar henüz oldukça kısıtlı. Ancak yine de ortaya çıkan ilk bilgiler ışığında hazırlanan taslaklar da saatlerin tasarımı hakkında genel bir fikir edinmeye yardımcı oluyor.

Angelfish, Google’ın Android Wear işletim sistemli saatlerinin daha büyük ve özellikli modeli olacak gibi gözüküyor. Telefonun kenarındaki büyük tuşun aynı zamanda bir arama tuşu olarak kullanılıp kullanılmayacağı henüz bilinmiyor. Ancak bu tuşa üstüne ve altına yerleştirilen iki tuşun daha eşlik etmesi bekleniyor. Bunun Android Wear işletim sistemli akıllı saatler için sıra dışı bir tercih olduğunu söylemek gerekiyor. Kulplu tasarımı nedeniyle Google’ın takıp çıkarılabilen MODE saat bantlarının Angelfish ile uyumlu olmaması muhtemel gözüküyor.

Kadronun daha küçük üyesi olan Swordfish, özellikleri itibarıyla da Angelfish’in altında bir yerde duruyor. Saatte LTE bağlantısının bulunmayacağı belirtilirken, GPS’in varlığının da şüpheli olduğu konuşuluyor. Angelfish’in kapasitesi itibarıyla Android Wear 2.0’ın yeteneklerini en iyi biçimde sergilemesi bekleniyor.

Google Android Wear saatlerini Google Asistan farklılaştıracak

Angelfish ve Swordfish’te bulunacak Android Wear sürümlerinin öevcut sürümlerden biraz farklı olması bekleniyor. Buradaki temel farkı ise Google Now’ın daha gelişmiş bir versiyonu olan Google Asistan oluşturacak. Google’ın yeni akıllı saatlerine dair daha somut bilgiler için biraz beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER