Manşetler

Google Android Wear 2.0 saatlerini 2017’nin başlarında tanıtabilir

google android wearGoogle’ın Android Wear işletim sistemli iki akıllı saat üzerinde çalıştığına dair ilk dedikodular geçtiğimiz temmuz ayında ortaya çıkmıştı. Sızıntılarındaki isabet oranıyla tanınan duyumcu Evan Blass, söz konusu saatlerin çıkışı için 2017’nin ilk çeyreğini işaret etti. Blass, Twitter hesabı aracılığıyla Google Android Wear saatlerine ait olduğunu belirttiği bir fotoğrafı da paylaştı. Bu fotoğraflar ilk olarak geçtiğimiz temmuz ayında gün yüzüne çıkmıştı. Söz konusu akıllı saatlerin Angelfish ve Swordfish kod adlarını taşıdığı ve şirketin yapay zeka asistanı çerçevesinde geliştirildikleri söyleniyor.

Evan Blass, saatlerin Android Wear 2.0 yüklü olarak geleceği ve 2017’nin ilk yarısında tanıtılacağı dışında bilgi paylaşmadı. Ancak bu bile Google’ın planları konusunda fikir yürütmeye yardımcı oluyor.

Google Android Wear 2.0’ın çıkışını ertelemişti

Android Wear 2.0, geçtiğimiz mayıs ayında düzenlenen I/O 2016 sırasında duyurulmuştu. Şirket ilk etapta güncellemenin sonbaharda yayınlanacağını açıklamış, ancak daha sonra bu kararından vazgeçmiş ve yayın tarihini ertelemişti. Google’ın yeni akıllı saatlerinin Android Wear 2.0 yüklü olarak gelen ilk cihazlar olması fazlasıyla muhtemel görünüyor.

Akıllı saatlerin gerçek adlarının ne olacağı ve tasarımlarının Blass’in paylaştığı fotoğraftaki cihazlara benzeyip benzemeyeceği bilinmiyor. Ancak dedikodular doğru çıktığı takdirde Google’ın donanım sahasındaki varlığı iyiden iyiye belirginleşeceğe benziyor. Şirket, geçtiğimiz hafta yeni akıllı telefonları Pixel ve Pixel XL’i görücüye çıkarmıştı.

İLGİLİ HABERLER