Teknoloji

Google Android’deki bilgi korumasını güçlendiriyor

google android 14

Google Android kullanıcılarına Chrome üzerinde şifreleri, adresleri ve kart detayları gibi bilgileri girmeleri için otomatik doldurma desteği sunuyor. İnternet devi, bu kullanışlı aracın güvenliğini biraz daha sıkılaştırmaya hazırlanıyor.

XDA Developers sitesinde yer alan habere göre, otomatik doldurma özelliği yakında biyometrik doğrulama desteğine kavuşacak. Bu desteğin izlerine Android’in kodlarında rastlandı. Bu destekle birlikte otomatik doldurma bilgilerinin ekrana gelmesi için yüz veya parmak izi tanıma araçlarının kullanılması gerekiyor.

Hâlihazırda bir kişinin Android telefonuna veya Chrome internet tarayıcısına erişebilenler, otomatik doldurma özelliğinden yararlanarak sitelere giriş yapabiliyor veya formları doldurabiliyor.

Ekstra biyometrik güvenlik katmanının devreye girmesi durumunda, Google’ın otomatik doldurma özelliği üçüncü taraf şifre yönetimi uygulamalarıyla aynı çizgiye gelmiş olacak. Bu uygulamalar genellikle parmak izi veya yüz doğrulamasının ardından kullanıcılarına detayları gösteriyor.

İlk kod sızıntıları, özelliğin hem ödeme hem de internet sitesine giriş bilgileri için kullanılacağını gösteriyor. Özellikle ilgili tercihlerin Android’in ayarlar menüsündeki Sistem sekmesi içinde bulunan Diller & Giriş bölümünde yer alacağı ifade edildi.

Google yeni Android özelliğinin duyurusunu I/O 2020’de yapabilir

Eğer bu özellik dağıtıma çıkarsa, Google’ın Pixel 4 ve Pixel 4 XL’de kullandığı Face Unlock teknolojisiyle de uyumlu olması bekleniyor. Face Unlock ile kullanıcıların kilit ekranını yüzlerini göstererek aşması mümkün hâle geliyor.

Yine de, bu kodun biyometrik doğrulama desteğinin gelişini garanti altına almadığını belirtmek gerekiyor. Google’ın bu konuyla ilgili duyuruyu mayıs ayında I/O 2020 konferansında yapabileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER