Teknoloji

Google Android üzerinde iş ve özel yaşamı ayırmayı kolaylaştıracak

google android

Google, Android için sunduğu iş profili özelliğini daha fazla cihaza getirmeyi planlıyor. Söz konusu özellik, iş uygulamalarını ve kişisel uygulamaları ayırıyor. Kullanıcılar dilediklerinde bir dokunuşla iş uygulamalarını devredışı bırakarak kendilerini profesyonel anlamda çevrimdışı hâle getirebiliyor.

Böylelikle akıllı telefondaki iş uygulamaları kullanıcılara bildirim gönderemiyor ve konumlarına erişemiyor. Söz konusu özellik, kişisel uygulamaların verilerini de ayrıca saklıyor ve şirketlerin IT departmanlarının bu bilgilere erişimini engelliyor.

Bu özellik şimdilik sadece kurumsal müşterilerin erişimine açık. Ancak 2022’den itibaren Workspace kullanıcıları da söz konusu imkandan faydalanabilecek. Daha sonrasında ise diğer kimlik sağlayıcılarına bu özelliğin açılması planlanıyor.

Google tarafından yapılan açıklamada, iş profili özelliği sayesinde Android platformunu iş amacıyla kullananların tek bir dokunuşla tüm uygulamalarını durdurabileceği vurgulandı. Google’ın iş profili özelliğinin iş ve özel hayat dengesini kurma konusunda Android kullanıcılarına ciddi bir kolaylık sağlayacağı söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER