Teknoloji

Android telefonlardaki Google uygulaması için önemli bir değişiklik yolda

google android

Google Android işletim sistemli telefonlarda arama deneyiminin merkezine Google uygulamasını yerleştiriyor. Bu uygulama, Google Mobil Servisleri’nin (GMS) bulunduğu tüm Android telefon ve tabletlerde ön yüklü olarak sunuluyor. İnternet devi, GMS anlaşması kapsamında bir ana ekran araç takımını zorunlu tuttuğu için bu uygulama kullanıcı deneyimini de önemli ölçüde etkiliyor. Şirket bu uygulamada telefonda bir şeyler aramayı kolaylaştıracak ince ayarlar yapıyor gibi görünüyor.

TheSpAndroid tarafından paylaşılan ekran görüntülerinde, Google’ın uygulamanın 14.48.26.29.arm64 sürümünde arama çubuğunun yerini değiştirdiği görülüyor. Daha önce ekranın üst kısmında yer alan arama çubuğu, bu sürümde ekranın alt kısmına taşınıyor.

Arama çubuğunun ekranın alt kısmına taşınmasının göründüğünden daha önemli bir değişiklik olduğu söylenebilir. Alta yerleştirilmiş bir arama çubuğuna tüm telefonlarda kolaylıkla erişilebiliyor. Bu değişiklik ekranın üst tarafındaki bir arayüz öğesinin en iyi dönüşüm oranını sağlayamayacağı noktaya kadar büyüdüğünün de sessiz kabulü olarak tanımlanabilir. Aramayı en alta taşımak, kutuya tıklatmayı kolaylaştırıp genel arama deneyimini geliştirebilir.

Google Android uygulamasındaki bu değişikliği Chrome’a da taşır mı?

Google Chrome iOS uygulamasında da, tıpkı Safari’de olduğu gibi, alta yerleştirilmiş URL çubuğu mevcut. Android tarafında ise URL çubuğu yine üstte yer alıyor. Google Android uygulaması için planlanan bu değişikliğin Chrome tarafına taşınıp taşınmayacağı konusunda şimdilik bir işaret gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER