Teknoloji

Google Android uygulamasında yeni koyu modu test ediyor

google

Google, Android cihazlarda bulunan arama uygulamasında şimdikinden daha koyu bir koyu modu test ediyor. Yeni siyah tonunun şirketin geçtiğimiz ay masaüstünde test etmeye başladığı simsiyah tonla aynı olmadığını belirtmek gerekiyor. Mobil uygulamada test edilen yeni koyu renk modu, standart koyu griden daha koyu olsa da; simsiyah tondan daha açık görünüyor.

Mobil uygulamadaki yeni koyu mod, OLED ekranlı telefonlardaki deneyimi daha üst seviyeye çıkarabilir. Buna ek olarak, pil ömrünü uzatmak isteyenleri de bu mod sevindirebilir.

Android Police’in haberine göre, yeni tonu uygulamanın 13.8 sürümünün beta versiyonunda bulmak mümkün. Kullanıcılar beta testine katılarak Play Store üzerinden ya da APKMirror üzerinden beta versiyonunu indirerek yeni siyah tonunu görebiliyor.

google androidGoogle geçtiğimiz yıl masaüstünde koyu renk modunu test ettiğini açıklamıştı. Şirket bu koyu renk modunun dağıtımına da şubat ayında başlamıştı. Dolayısıyla Google Android uygulamasının yeni koyu renk modunun tüm kullanıcılara ulaşmasının zaman alabileceğini belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER