Teknoloji

Google+ Android uygulamasında NFC ile kolay içerik paylaşımı – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Başlangıçta genellikle mobil ödeme sistemleriyle adını andığımız NFC’nin sosyal alanda da kullanışlı uygulamalara ön ayak olacağına dair işaretler çoğalıyor. Google+ servisinin Android uygulamasında da NFC tabanlı bir özelliğin varlığı keşfedildi.

Yazılım geliştircisi Ridzuan Ashim, Google+ uygulamasının NFC destekli bir cihazda kullanıldığında, etiketlerin okunabildiği ve bunların sosyal ağ servisi üzerinden paylaşılabildiğini dile getirdi. Tarama işlemi yapıldıktan sonra işletim sistemi, söz konusu bilginin Google+ veya başka bir uygulama ile paylaşılmak istenip istenmediğini soruyor. Yetenekler şimdilik kısıtlı olsa da, servis geliştikçe daha fazla geliştiricinin bu işe dahil olacağını tahmin ediyoruz. NFC teknolojisinin kullanımı sayesinde herhangi bir restoranda yer bildiriminde bulunma, bunu çevrelerle paylaşma ve hatta birini çevreye ekleme gibi işlemler rahatlıkla gerçekleştirilebilir.

NFC teknolojisi şu an için sınırlı sayıda Android cihazında bulunuyor. Bu konuda ayrıcalıklı olan Nexus S sahipleri başka bir Nexus S sahibini gördüğünde söz konusu işlevin nasıl çalıştığını deneyip fikir sahibi olabilir.

Video: Google+ Mobil Uygulaması NFC ile içerik paylaşımını kolaylaştırıyor

İlgili – Ridz.sg

İLGİLİ HABERLER