Teknoloji

Google+ Android uygulamasına yeni fotoğraf düzenleme araçları

Google+ Android uygulamasına yeni fotoğraf düzenleme işlevleri eklendi. Bunların arasında en dikkat çekici olanıysa fotoğrafları tüm cihazlarda düzenlenmesine izin verilmesi.

google-plus-fotograflar-android-030314

Google’a göre kısa bir süre içinde, kullanıcılar bir fotoğrafı Android cihazında düzenlemeye başlayıp bu işi yarıda bıraktıktan sonra başka bir akıllı telefonda, tablette veya masaüstü bilgisayarda kaldıkları yerden devam edebilecek veya tüm değişikliklere baştan başlayabilecek. Eğer yaptığınız düzenlemeler hoşunuza gitmediyse, orijinal görüntüye geri dönmeniz de imkân dahilinde bulunuyor. Bu zararsız fotoğraf düzenleme işlevi bulutun nimetlerinden faydalanıyor ve Google+’taki tam çözünürlüklü fotoğrafları da destekliyor.

Yeni fotoğraf düzenleme işlevleri arasında tek dokunuşla filtre ekleme de bulunuyor. Snapseed’den ilham alan Drama, Retrolux ve HDR filtreleri, aynı zamanda kırpma ve döndürme gibi yaratıcı araçlar da Google+’ın sunduğu düzenleme araçları arasında yer alıyor. Tekil görünüm veya cihazdaki fotoğraf kütüphanesinde bulunan, cihazda yüklü veya bulutta yedeklenmiş tüm fotoğrafların genel görünümü de mevcut. Epey yüklü olan kütüphaneler de önümüzdeki haftalarda desteklenmeye başlayacak.

Google 2012 yılında popüler iOS ve Android uygulaması Snapseed’i geliştiren Nik Software şirketini satın almıştı. Geçen iki yıla bakıldığında Snapseed ekibinin Google+’taki fotoğraf deneyimini geliştirmek için yoğun şekilde çalıştığı görülüyor. Tek dokunuşla HDR uzantısı daha önce Snapseed uygulamasına gelmiş, kullanıcılara tek bir dokunuşla zengin tonlamalara ve etkileyici detaylara sahip fotoğraflar elde etme imkanı tanınmıştı.

Son olarak Android için Google+ fotoğrafların tarihe göre gezilmesi için yeni ve daha kolay bir yöntem sunuyor. Tümü görünümündeki fotoğraflarınız içindeyken sürükleyin, daha sonra sağdaki çubuk üzerindeki kaydırgacı hareket ettirerek zamanda gezinin.

Google+ Android uygulamasının saydığımız bu yeni işlevleri içeren versiyonu Google Play üzerinden dağıtılıyor. Ücretsiz olan uygulama çoğu Android cihazını ve versiyonunu destekliyor.

İlgili >> Google+, Google Play Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER