Teknoloji

Google Android uygulaması için beta programı açıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-android-211015

Yeni özellikleri Google onları herkese dağıtmadan önce görmeye ve test etmeye bayılan Android kullanıcıları için Google, Google Arama uygulamasının Android versiyonu için yeni bir beta test programı açıyor.

Yurt dışındaki bazı Android kullanıcıları, yeni işlevleri test etmekle ilgilenip ilgilenmediklerine dair bir Google Asistan kartının varlığını keşfettiler ve bunu Reddit üzerinden paylaştılar. Programa katılmak isteyenlerin ilgili Google Play sayfasını ziyaret etmesi gerekiyor. Türkiye’deki Android kullanıcıları da Google’ın test programına katılabiliyor.

Üye olduktan sonra, Android kullanıcıları Google Arama uygulamasının yeni özelliklere sahip güncellemeleri çıktığında bilgilendirilecekler ve bu güncellemeler cihazlarına kurulacak. Kullanıcılar test kullanıcısı olduktan hemen sonra Google uygulamasının yeni sürümünü indirebilecekler. Şimdilik uygulamada herhangi bir yeniliğin göze çarpmadığını belirtmek gerekiyor.

Google daha önce de Chrome için benzer bir beta kanalı açmış, geliştirmekte olduğu yeni özellikleri, muhtemel hatalarla birlikte Chrome Beta uygulamasında sunmuştu. Google uygulaması için bir beta programının açılması, Google’ın gelecekte bu uygulama için önemli değişiklikler yapmayı planladığını işaret ediyor. Ana ekran, ses tanıma, sesli komut, uygulama tepsisi ve Google Asistan gibi özelliklere sahip Google uygulamasının işlevinin sadece arama olmadığı görülüyor.

Beta programına katılanlar Android cihazlarındaki Google uygulamasından arama yapmak istediklerinde bazı hatalarla karşılaşabilirler. Bu doğal, ne de olsa Google uygulamasının hatalar içermesi muhtemel beta versiyonunu kullanacaklar.

İLGİLİ HABERLER