Eğlence

Google Android TV’yi resmen duyurdu

google-android-tv-250614

Geçtiğimiz yılın temmuz ayında çıkardığı Chromecast ile oturma odalarını fethetme yolunda ilk adımını atan Google, Android TV ile iddiasını bir üst seviyeye taşıyor. En yeni Android sürümü Android L ile birlikte işleyecek olan sistem Google TV benzeri bir donanım veya Apple TV ve Roku benzeri bir set üstü kutunun üzerinde çalışacak. Android TV’deki öncelikli odak noktalarından biri de oyun deneyimi olacak.

2010 yılında televizyonu akıllı telefona dönüştürme iddiasıyla duyurulan Google TV’yi mazide bırakan şirket, Android TV ile evin en büyük ekranına yönelik vizyonunu mevcut rekabetin koşullarına uygun olarak yeniden şekillendiriyor. Eğlenceyi en önemli yere koyan Android TV’de Google Play’den ve Netflix ve Hulu gibi ortaklardan içerik çekebiliyor. Sistem kullanıcılara izleme alışkanlıklarına bağlı olarak çeşitli önerilerde bulunabiliyor. Android TV deneyiminin içine aramayı da yerleştiren Google, Knowledge Graph’ten faydalanarak izleyicilere favori televizyon programları hakkında bağlamsal önerilerde bulunuyor. Android Wear işletim sistemli bir cihazla Android TV’yi kontrol edebilen kullanıcılar, farklı bir cihaz üzerinden Android TV’ye içerik gönderebilecek.

Mountain View merkezli şirket Google Play’de bulunan oyunları da Android TV ile televizyona taşıyor. Tıpkı Fire TV’de olduğu gibi, Android TV için hazırlanan cihazlar da bir oyun kumandasıyla birlikte gelecek. Android TV sahipleri Google Play Games ağı üzerinde çoklu oyun deneyimi yaşayabilecek. Android TV özellikli televizyonların üretimi için Sony ve Sharp gibi üreticilerle işbirliğine giden Google, oyun odaklı set üstü kutuların üretimi için Razer ve Asus ile birlikte çalışacak.

Güncelleme: Google’ın Android TV projesindeki iş ortakları arasında TP Vision, yani Philips de yer alıyor. Google ile Android tabanlı TV’lerin üretimi konusunda daha önce iş ortaklığını duyuran Philips’in Android TV’leri temmuz ayından itibaren de Türkiye piyasasına giriş yapacak.

[Görsel – The Verge]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER