Teknoloji

Google’ın beklenen Android TV tabanlı cihazı yeniden görüldü

Google'ın beklenen Android TV tabanlı cihazı yeniden görüldü

Google çok yakında yeni TV yayın cihazını çıkarabilir. XDA Developers bu cihaza ait olduğu iddia edilen bir pazarlama dokümanına ulaştı. Bu sayede cihazın nasıl görüneceğine de bir bakış atma imkanı yakalıyoruz.

Haberde belirtildiğine göre, Android TV destekli cihazın kod adı Sabrina. Önceki haberlerde bu cihazın bir uzaktan kumanda ile gelecek ve düzenli görünüme sahip bir kullanıcı arayüzüne sahip olacağı belirtiliyordu. Bu sayede kullanıcılar TV’lerine filmleri veya dizileri Chromecast, telefon veya tablet kullanarak göndermek zorunda kalmayacak.

Cihaz biraz Chromecast Ultra’ya benzese de, tasarımı biraz daha elips biçiminde görünüyor. XDA Developers’ın elde ettiği diğer görüntüler arasında cihazı pembe, beyaz ve siyah renk seçenekleriyle görüyoruz. Haberde görüntülerin alındığı tanıtım videosunda kumandanın üst yarısının ve bunun üstündeki Google Asistan düğmesinin de görüldüğü belirtiliyor. XDA Developers, videonun güvenilir bir Android geliştiricisi tarafından paylaşılmış yayın öncesi sürümden elde edildiğini belirtiyor.

Tanıtım videosunun Ekim 2019 tarihli olması biraz eski olduğunu gösteriyor. Bu nedenle tasarımın değişmiş olma ihtimali var. Ayrıca cihazın ne zaman çıkacağı ve ne kadara satılacağı da şu an için bilinmiyor.

Geçen ay Protocol tarafında yayınlanan bir haberde cihazın gerçekten de bir Android TV tabanlı cihaz olduğu ortaya çıkmıştı. Bu ürün de şirketin tüm akıllı ev kategorisi ürünlerini birleştirmek için geçen yıl kurduğu Google Nest markası altında sunulacaktır. Ayrıca haberde cihazın 80 dolarlık bir yurt dışı satış fiyatının bulunacağı da belirtilmişti. Şu anda Chromecast yurt dışında 35 dolara satılıyor. 69 dolara ise 4K destekli Chromecast Ultra müşterilere sunuluyor.

Google, bu söylentilerle ilgili olarak henüz resmi bir açıklamada bulunmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER