Teknoloji

Google’dan yeni Android TV cihazı yakında resmiyet kazanabilir

Google'ın beklenen Android TV tabanlı cihazı yeniden görüldü google android tv

Google’ın iki yeni donanım ürününün izlerine ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) belgelerinde rastlandı. 9to5Google sitesinde yer alan habere göre, bu ürünlerden birisi şirketin bir süredir üzerinde çalıştığı Android TV destekli yeni cihazı. FCC kayıtlarının ortaya çıkışı, Google için yeni Android TV cihazının duyursunun yaklaştığına dair bir işaret olarak yorumlanıyor.

Geçtiğimiz haziran ayında çıkan haberlerde Google’ın “Sabrina” kod adıyla anılan ve tıpkı Chromecast gibi televizyonun arkasına takılan bir Android TV cihazı üzerinde çalıştığı belirtilmişti. Bu cihazın Chromecast’lerden farklı olarak bağımsız bir arayüze sahip olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

FCC’ye sunulan belgelerden birinde Wi-Fi ve Bluetooth destekli bir “İnteraktif Çevrimiçi Medya Oynatma Cihazı”ndan bahsediliyor. Diğerinde ise Bluetooth destekli ve güç kapağı olan bir “Kablosuz Cihaz”a referans söz konusu. Bu cihazların sırasıyla Sabrina ve uzaktan kumandası olabileceği belirtiliyor.

Hâlihazırda Android TV tarafında TV’ler dışında kalan seçenekler pek fazla değil. Üst segmentte Nvidia Shield gibi opsiyonlar mevcutken, daha uygun fiyatlı bir şeyler arayanlar için Xiaomi’nin Mi Box S’i ve Mi TV Stick’i öne çıkıyor.

Google, Sabrina kod adlı cihazıyla Android TV platformuna yeni bir hareket getirebilir. İlk söylentilerde yaz mevsiminde resmiyet kazanacağı söylenen cihazın önünde bu takvimi tutturmak için hâlâ birkaç gün mevcut.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER