Teknoloji

Google Android telefonlarına NFC tabanlı fırsat kuponları gönderiyor

Google ABD’nin çeşitli şehirlerinde NFC tabanlı ödeme sistemi denemelerine başlayarak Android cihazının cüzdan yerine kullanılmasını sağlamaya çalışıyor. Çözüm ortaklarıyla yürüttüğü bu proje kapsamında şirket sadece NFC tabanlı cihazları sağlamakla kalmıyor aynı zamanda satıcıların NFC tabanlı ödeme sistemine hazırlanmasına yardımcı oluyor. Ingenico adlı bir cihaz üreticisi Google ile NFC uygulamaları ve terminallari geliştirmek için çalıştıklarını duyurdu.

Ingenico CEO’su Phillippe Lazare Google’ın müşterinin bulunduğu konuma göre hazırlanmış NFC tabanlı kuponları doğrudan müşterinin telefonuna göndermek istediğini belirtti. Bu tarz bir senaryo müşterilerin bir mağazanın önünen geçerken o mağazada satılan bir ürünle veya servisle ilgili bir kuponu anında cep telefonları aracılığıyla alabilecekleri anlamına geliyor. Sonrasında müşteri NFC tabanlı cihazını POS terminaline okutacak ve kuponla birlikte kazanmış olduğu indirimi anında fatura edilmiş tutara yansıtabilecek.

Lazare Google’ın NFC modelini tamamen mobil olarak gerçekleştirecek bir ödeme sistemi üzerine henüz tam anlamıyla kurgulayamadığını açıkladı. Planın ilk fazı esas olarak kuponları müşterilere iletmek ve Ingenico’nun NFC terminallerini kullanarak satıcılar için geçiş dönemini gerçekleştirmek olacak. Sonrasında ise NFC sistemini kullanarak mobil ödemelerin yapılması sağlanacak.

Bu haberin Google Offers adı verilen, Google’ın Groupon’a rakip olacak girişimi duyurmasının hemen ardından gelmesi de ilginç oldu.

İlgili – Android Community

İLGİLİ HABERLER