Eğlence

Google Android telefonları TV kumandalarına dönüştürüyor

google android tv uzaktan kumanda
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, geçen yıl Android TV işletim sistemine uzaktan kumanda ile gezinmesi çok daha kolay olan daha içerik odaklı bir tasarım getirerek TV arayüzünü yenilemişti. Dün Android 12 ile ilgili yeniliklerin de duyurulduğu I/O 2021 geliştirici konferansında şirket, Android telefonlara yerleşik uzaktan kumanda araçlarını getirdiğini açıkladı. Böylelikle Apple TV ve iPhone’ların yıllardır sunduğu bir özellik Android tabanlı TV deneyimine de gelmiş oldu.

Şirketin paylaştığı görüntülere göre, uzaktan kumanda arayüzü de Apple’ınkine benziyor. Görünüşe göre, ekranın çoğunu kaplayan ve TV’nizde bir imleç aracılığıyla gezinmenize izin veren bir dokunmatik yüzey alanı var. Bunun altında, bir sayfaya geri dönmek, ana ekrana gitmek veya Asistanı başlatmak için tuşlar bulunuyor. Ses kontrolleri ise alt sırayı kaplıyor. Sağ üstte bir güç düğmesi ve ayarlar menüsü var.

Android telefonunuzu uzaktan kumanda olarak kullanmanıza izin vermek çeşitli avantajlar sunuyor. Örneğin, fiziksel uzaktan kumandanızın pili bittiğinde veya onu kaybederseniz, akıllı telefonunuz kullanışlı bir araç haline gelebilir. Ses ile dikte etmek istemediğinizde veya kullanamadığınızda, aradığınız bir film başlığını yazmak için telefonunuzu kullanmak çok daha kolaydır. Dahası, çeşitli hesaplarınız için şifreleri girmek için çok daha az zahmetli bir yol sunar.

Google, bu özelliğin bu yıl içinde kullanıma sunulacağını ve Android TV işletim sistemi (Google TV çalıştıran cihazlar dahil) ile çalışacağını söyledi.

İLGİLİ HABERLER