Teknoloji

Google Android’de telefon görüşmelerinin kaydedilmesini zorlaştırıyor

google play pass android store

Google, Android 10 ile birlikte telefon konuşmalarının kaydını varsayılan olarak devredışı bırakmıştı. Şirket şimdi de Play Store’da bir politika değişikliğine hazırlanıyor. Bundan böyle üçüncü taraf uygulamaların da Erişilebilirlik API’ı üzerinden telefon görüşmelerini kaydetmesi engellenecek. Yapılan değişiklik, 11 Mayıs itibarıyla yürürlüğe girecek.

Söz konusu değişiklik, gizlilik ve güvenlik konusunda dünya genelinde artan hassasiyetin bir sonucu olarak değerlendirilebilir. Buna ek olarak, telefon görüşmelerinin kaydı konusunda dünya genelindeki yasaların farklılık gösterdiğini de belirtmek gerekiyor.

Yine de, bu değişikliğin mevcut yöntemlerin kullanımını pek fazla etkilemeyeceğini söylemekte fayda var. Erişilebilirlik API erişimi olan ön yüklü uygulamalar ile yine telefon görüşmelerini kaydedebilecek. Kısacası Google’ın politika değişikliği şu an için sadece üçüncü taraf uygulama geliştiricilerini etkileyecek bir hamle niteliği taşıyor.

Buna ek olarak, telefonlarda varsayılan olarak bulunan telefon görüşmesi kaydı özelliği de kullanılabilecek. Ancak bu durumun da önümüzdeki dönemde değişmesi sürpriz olmayacaktır. Gizlilik konusundaki hassasiyet yükselmeye devam ediyor. Bu nedenle Google da önümüzdeki dönemde telefon görüşmelerinin kaydını iyiden iyiye zor hâle getirecek adımlar atabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER