Manşetler

Google Android tablet uygulamalarına beklenen ilgiyi gösteriyor

google android tablet

Google, Android tablet uygulamaları için çok ihtiyaç duyulan bazı güncellemeleri duyurdu. Bunlar tam da şirketin uygulamalarını daha büyük ekranlı cihazlarda iyi biçimde işlemesi için çalışırken geldi. Drive, Dokümanlar, E-Tablolar, Slaytlar ve Keep gibi uygulamalar için güncellemeler geliyor ve Google’ın duyurusu, bunların önümüzdeki haftalarda gelmesi gerektiğini söylüyor.

Dokümanlar, E-Tablolar ve Drive, sürükle ve bırak özelliğini destekleyecek şekilde güncellenerek metin ve resim gibi öğeleri bir uygulamadan diğerine kolayca taşımanıza olanak tanıyor. Bu arada Drive, Apple’ın 2019 sonbaharındaki iPadOS güncellemesiyle iPad’e getirdiği işlevselliğe benzer şekilde iki dosyayı yan yana açma olanağına kavuşuyor. Drive, Dokümanlar ve Slaytlar’a klavye kısayolları da geliyor. Bu kısayollar, Android tabletlerine Bluetooth veya kablolu klavye takılı olan herkesin kullanımlarını çok daha verimli hâle getirecektir.

google android tablet

Google, geçen yıl Android tabletlere yeniden ilgi göstermeye başladığından beri güncellemeler geliyor. 2022’nin başlarında, tabletler ve katlanabilir bilgisayarlar gibi büyük ekranlı Android cihazlar için optimize edilmiş bir işletim sistemi güncellemesi olan Android 12L duyurulmuştu. Ardından Google, mayıs ayında düzenlediği I/O geliştirici konferansında şirket, Android tabletlere yönelik uygulama ekosistemini geliştirmek için çalıştığını söylemişti. TikTok, Zoom ve Facebook gibi uygulamaları daha iyi optimize etmek için, üçüncü taraf geliştiricilerle birlikte çalıştığını ve bazılarını pazartesi günü gördüğümüz 20’den fazla kendi uygulaması için güncellemeler yayınlayacağını dile getirmişti.

Google’ın, bu geliştirme alanının yıllarca arka planda kalmasına izin verdikten sonra, neden tabletlerde Android deneyimine daha fazla dikkat etmeye başladığına dair birkaç farklı teori var. Öncelikle Google’ın 2018’deki hayal kırıklığı yaratan Google Pixel Slate‘den bu yana ilk kez kendi tabletini piyasaya sürerek önümüzdeki yıl Android tablet pazarına büyük bir geri dönüş yapmayı planladığı tahmin ediliyor. Tablet uygulaması ekosistemine şimdi yatırım yapmak, bu tabletin piyasaya sürülme şansını kaçınılmaz olarak artıracaktır. Ayrıca, cihazlarındaki yazılımın geliştiğini görecek olan diğer Android tablet üreticilerine de fayda sağlayacaktır.

google android tablet

Ayrıca, artan ekran alanından en iyi şekilde yararlanmak için büyük ekranlı cihazlar, diğer bir deyişle tabletler için optimize edilmiş yazılımlara ihtiyaç duyan katlanabilir ürünler için sürekli büyüyen bir pazar var. Daha geniş hacimdeki akıllı telefon pazarı bağlamında hâlâ niş cihazlar olmalarına rağmen, bunlara ilgi artıyor. Samsung kısa süre önce, sektörün geçen yıl 10 milyon katlanabilir cihaz satışına ulaştığını duyurdu. Bu, 2020’ye göre yüzde 300’lük bir artış demek. Üstüne üstlük Google’ın kendi katlanabilir cihaz geliştirdiğine dair sürekli söylentiler var.

Daha büyük kapsamdaki planların gerçekleşip gerçekleşmemesinden bağımsız olarak, Android tablet kullanıcıları şu anda gördükleri Google uygulama güncellemelerinin getireceklerinden bir hayli memnun kalacaklardır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER