Teknoloji

Android şefi Sundar Pichai Apple’ı kıskanıyor, ancak açık kaynak en iyisi diyor

sundar-pichai-250614

Bloomberg Businessweek’e konuşan Google’ın Android ve Chrome şefi Sundar Pichai, ilginç açıklamaların altına imza attı. iOS ve Android’i karşılaştıran Pichai, Apple CEO’su Tim Cook’un WWDC 14’te sahnede Android için yaptığı yorumlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cook güvenlik açıklarından dolayı Android’i “zehirli bir güveç” olarak tanımlamıştı.

Bu sert eleştiriye karşı çıkan Pichai, Cook’un haklı olduğu bir noktanın bulunduğunu belirtse de, genel olarak Cook’un eleştirilerinin temelden yoksun olduğunu ifade etti. Apple’ın kapalı sisteminin şirkete özgürlük verdiğini belirten ve bunu “rahatlatıcı” olarak tanımlayan Android şefi, kendisinin pek çok insanı bir araya getirecek ve bunu en iyi biçimde gerçekleştirecek bir platform inşa etmek zorunda olduğunu ifade etti ve daha stresli olmasına rağmen, kendi yaklaşımlarının çok daha kuvvetli olduğunu savundu.

Pichai’nin Cook’un eleştirilerini tamamen geri çevirmemesi röpörtajın en dikkat çekici noktalarından birini oluşturuyor. Android’in çeşitliliği doğal olarak bazı sorunları da beraberinde getirirken, güvenlik de sorunlu alanlardan biri olarak ön plana çıkıyor. Bu durum işlemci üreticisi Qualcomm’un Snapdragon serisinin popülaritesinin de temel nedenini oluşturuyor. Zira güçleri farklı olsa da, Snapdragon serisi işlemcilerin tamamında aynı baz güvenlik katmanları kullanılıyor.

İLGİLİ HABERLER