Teknoloji

Google Android Studio 2.0 ile ilgili detayları verdi

android-studio-251115

Google, mobil uygulama hazırlamak isteyenlere tavsiye ettiği geliştirici ekosistemi Android Studio’nun yeni versiyonunun ön izleme sürümünü erişime açtı. Söz konusu ön izleme sürümü, Android Studio 2.0 ile geliştiricilere sunulacak yeni özellikler hakkında detaylar veriyor. Platformun uygulamaların hazır hâle getirilmesi ve test edilmesi konusundaki hızı göz önüne alınınca geliştiricilerin yeni versiyon için heyecanlanmalarının nedeni daha iyi anlaşılıyor.

Google, yeni Android Studio’da üç ana özelliğe dikkat çekiyor. Bu özelliklerden biri “Instant Run” adını taşıyor. Instant Run ile yazılımcılar kod değişikliklerinin etkisini bir emülatör üzerinden görebiliyor. Şirketin ön plana çıkardığı diğer özellik de Instant Run ile bağlantılı. “Android Emulator” adı verilen emülatör, geliştiricilere uygulamalarını uzun bir cihaz listesi üzerinde farklı donanım profilleriyle test etme fırsatını veriyor.

Android Studio 2.0 ile birlikte gelen son önemli yenilik ise GPU Profiler erken ön izlemesi. GPU Profiler ile geliştiriciler uygulamaların içindeki grafikleri kare kare kaydedebilecek veya tekrar oynatabilecek. Özellikle OpenGL ES Android kodunu kullanan uygulamalarda gerçekleştirilecek hata ayıklamaları için GPU Profiler epey faydalı olacak gibi gözüküyor.

Google, geliştiricilerden geri bildirim alabilmek adına Android Studio 2.0’ı Canary dağıtım kanalı aracılığıyla yayınladı. Şirket, ön izleme sürümünü indirenlere Android Studio’nun başka bir sürümünü indirip paralel olarak çalıştırmaları konusunda da tavsiye vermeyi ihmal etmedi.

İLGİLİ HABERLER